• Γηροκομείο Αθηνών: Ο εισαγγελέας ερευνά τις συνθήκες διαβίωσης…

  Πολλοί λένε πως η έρευνα ξεκίνησε αμέσως μετά την εκδήλωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων για την προεδρία του νέου κόμματος της κεντροαριστεράς…

  Άλλοι, πάλι ισχυρίζονται πως οι συνθήκες διαβίωσης στο Γηροκομείο Αθηνών είναι πραγματικά άθλιες…

  Το ερώτημα, πάντως που προβάλλει είναι απλό: Γιατί τώρα…, η έρευνα…;;;

  Πάντως, προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της… «Espresso» την περασμένη Δευτέρα για τις «άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανήμπορων ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών, οι οποίοι είναι δεμένοι σε κάγκελα. Δίπλα τους, γάτες που τρώνε από τα… πιάτα τους, σκουπίδια και αποφάγια».

  Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελέας Αικατερίνη Μήτρου, και το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εμφανίστηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας, προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που, που βιώνουν εφιαλτικές στιγμές. Βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κλιμάκια τα βρήκαν όλα καθαρά και τακτοποιημένα.

  Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συντάξουν έκθεση με τα συμπεράσματά τους σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο γηροκομείο της χώρας. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο Γηροκομείο Αθηνών, μετά το δημοσίευμα και τις εικόνες ντροπής που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η διοίκηση του γηροκομείου έδωσε σαφείς εντολές στους εργαζομένους να… λύσουν τους ηλικιωμένους που έδεναν για να μη μετακινούνται και να καθαρίσουν τα πάντα, υπό τον φόβο ότι θα γίνουν κάποια… επίσκεψη και κάποιος σχετικός έλεγχος, όπως κι έγινε.

  Related Posts