• Περιφέρεια Θεσσαλίας: Λεωφόρος ανάπτυξης από τα Μετέωρα στον Όλυμπο

  «Σημαντικό έργο όχι μόνο συγκοινωνιακά αλλά και με τουριστικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα» χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την κατασκευή δρόμου που ενώνει τα Μετέωρα με τον Όλυμπο.

  Πρόκειται για τον δρόμο από το Βλαχογιάννι Ελασσόνας μέχρι τα όρια του νομού Τρικάλων, προς την Αγριελία, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ που θα κατασκευάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού.

  Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ο προϋπολογισμός του θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

  Με αφορμή την εξέλιξη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός σε δήλωσή του σημειώνει ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, στο οποίο διεισδύουν οι ανθρώπινες επιθυμίες των κατοίκων της υπαίθρου και το οποίο στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντί τους. Συντομεύει και στηρίζει την επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων, μεταξύ Τρικάλων και Λάρισας και όχι μόνο.Είναι έργο τουριστικό, γιατί ενώνει τα Μετέωρα με τον Όλυμπο και τα σημαντικά μοναστήρια της Ελασσόνας. Είναι περιβαλλοντικό, διότι δημιουργεί συνθήκες δασοπροστασίας του τοπικού περιβάλλοντος, το οποίο σε εκείνη την περιοχή είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Δημιουργεί ακόμη συνθήκες ασφάλειας και καλύτερης μετακίνησης των κτηνοτρόφων μας και των αγροτών. Παράλληλα δίνει χρήματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά διασφαλίζει και δημιουργεί θέσεις εργασίας» καταλήγει ο κ. Αγοραστός σημειώνοντας τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου.

  Το έργο αφορά στην κατασκευή του δρόμου προς Αγριελιά Ν. Τρικάλων από τη θέση Λευκοδούλια Βλαχογιαννίου – διασταύρωση με επαρχιακή οδό Βλαχογιαννίου – Μεγ. Ελευθεροχωρίου μέχρι τα όρια του Δήμου Ποταμιάς με τον Ν. Τρικάλων. Η αρχή της χάραξης (χιλιομέτρηση) είναι η διασταύρωση του δρόμου προς Αγριελιά με την επαρχιακή οδό Βλαχογιάννι – Μεγ. Ελευθεροχώρι και το τέλος του δρόμου είναι στα όρια του Ν. Τρικάλων. Το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλειας.

   

  Related Posts