• Δήμος Θεσσαλονίκης: Τα έργα Κοινωφελούς Εργασίας συζήτησαν Μπουτάρης – Αντωνοπούλου

  Η πορεία των έργων της Κοινωφελούς Εργασίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

  Στο πλαίσιο της Κοινωφελούς Εργασίας στο δήμο Θεσσαλονίκης εργάστηκαν, σε πρώτη φάση, 580 άνεργοι σε περισσότερα από εκατό έργα και παρεμβάσεις. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος με την πρόσληψη άλλων 1.090 ατόμων από τον Οκτώβριο, με οκτάμηνες συμβάσεις, μέσω ΟΑΕΔ.

  Συνολικά, στους δήμους όλης της χώρας οι ωφελούμενοι ανέρχονται στις 42.000, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιμορφωτικών σεμιναρίων που επιτρέπει στους ανέργους να διεκδικήσουν μια καλύτερη εργασία στο μέλλον.

  “Είναι συνάνθρωποι μας που περνάνε από το καθεστώς της ανεργίας στον κόσμο της εργασίας. Επανέρχονται σε μια κανονικότητα. Είναι περιπτώσεις ατόμων που έχουν μείνει εκτός δουλειάς για περισσότερα από τρία ή τέσσερα χρόνια. Γιατί πώς θα βρεθεί θέση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, έστω και εάν η ποθητή ανάπτυξη ξεκινάει και αλλάζουμε σελίδα. Αυτό το πρόγραμμα υποστηρίζει την επανένταξη αυτών των ανθρώπων στο χώρο εργασίας?, δήλωσε η κ.Αντωνοπούλου μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

  Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό “όλοι οι δήμοι της χώρας καταγράφουν πρώτα τα έργα κοινής ωφέλειας. Έργα που θα υλοποιηθούν ώστε να πιάνουν τόπο. Καταγράφουν σε μια πλατφόρμα τα έργα, τα οποία αντιστοιχούν με θέσεις εργασίας όπου προσλαμβάνονται άνεργοι αποκλειστικά από τις λίστες του ΟΑΕΔ”. “Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που κυβερνητικά λεφτά πιάνουν τόπο, όσο έπιασαν στο δήμο Θεσσαλονίκης. Πρέπει να αξιοποιούμε αυτά τα χρήματα, είτε είναι κυβερνητικά, είτε ευρωπαϊκά γιατί οι δήμοι δεν έχουν”, είπε ο κ.Μπουτάρης.

  Related Posts