• «Καμπάνα» 2 εκ. ευρώ στο δήμο Κέρκυρας από την Εφορία

    Το ποσό των 2.000.000 ευρώ χρέωσε η Εφορία το Δήμο Κέρκυρας για χρέη της Αναπτυξιακής Εταιρίας του πρώην Δήμου Φαιάκων μέχρι το 2004, σύμφωνα με καταγγελία του πρώην Αντιδημάρχου Γιώργου Ραιδεστινού.

    Συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε ο κ. Ραιδεστινός με ανάρτηση του σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, τα χρέη αφορούν την Αναπτυξιακή Εταιρεία του πρώην Δήμου Φαιάκων, μάλιστα ο κ. Ραιδεστινός υποστηρίζει ότι «αν ολοκληρωθεί ποτέ η εκκαθάριση όλων των Αναπτυξιακών, ο Δήμος Κέρκυρας θα είναι για κλείσιμο».

    Ο κ. Ραιδεστινός αναφέρει στην ανάρτηση του μεταξύ άλλων και τα εξής «Κάποιοι έκαναν “πολιτική” χρεώνοντας τους επόμενους και υπάρχουν τόσες ακόμα Αναπτυξιακές που είναι σε εκκαθάριση. Από το 2014, περίπου 14.000.000 ευρώ χρέη παρελθόντων ετών έχει αναλάβει ο Δήμος. Όταν το Τεχνικά Προγράμματα 2015, 2016, 2017 (δηλαδή λακκούβες, δρόμοι, επισκευές κλπ) ήταν περίπου 4.200.000 ευρώ. Αν ολοκληρωθεί ποτέ η εκκαθάριση όλων των Αναπτυξιακών, φοβάμαι ότι ο Δήμος Κέρκυρας θα είναι για κλείσιμο. Ο πρωθυπουργός που έρχεται αύριο, θα πρέπει να τα μάθει και να καταλάβει ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις για να μη βουλιάξουν οι Δήμοι».

    Πηγή: Corfu Tv News

    Related Posts