• Δήμοι Σαλαμίνας μέχρι ΒΒΒ: Σκληρή μάχη για την σωτηρία της παραλίας τους

  Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου καταθέτουν οι δήμοι που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα  στην παραλία του Σαρωνικού, ενώ για 6η συνεχόμενη ημέρα δίνουν μάχη για να σώσουν τις παραλίες τους.

  Παρά τις αγωνιώδεις και εργώδεις προσπάθειες των Δημάρχων των παράλιων Δήμων, ουδείς γνωρίζει μέχρι πότε θα διαρκέσει η επιχείρηση απορρύπανσης και πότε τα νερά θα είναι πλέον ασφαλή.

  Οι ακτές σε Σαλαμίνα, Πειραϊκή, Καλαμάκι, Άγιο Κοσμά , Γλυφάδα και Βούλα παρουσιάζουν εικόνα θλιβερή.

  Η ρύπανση των υδάτων, που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό, είναι ανεξέλεγκτη, με τις εταιρείες απορρύπανσης να κάνουν πλέον ό,τι μπορούν προκειμένου να απομακρύνουν το… «μαύρο πέπλο» που έχει καλύψει τις παραλίες.

  Πρόκειται για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων 25 χρόνων.

   

  Δήμαρχος  Σαλαμίνας

  «Σήμερα στη Σαλαμίνα η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελάχιστα γιατί έχουν ρυπανθεί και ακτές που δεν είναι άμεσα προσεγγίσιμες από τη στεριά και χρειάζεται μία ειδική διαδικασία. Ασχοληθήκαμε πολύ με τα μαγαζιά για να μη μυρίζει και να μπορέσουν οι επιχειρηματίες να τα ανοίξουν, γιατί χάνουν το μεροκάματο κάθε μέρα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία, πρέπει όλα να γίνουν σιγά – σιγά», λέει η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου.

  Η Σαλαμίνα ήταν το μεγαλύτερο «θύμα» αυτής της καταστροφής και η επιχείρηση καθαρισμού των ακτών της Σαλαμίνας θα χρειαστεί αρκετό χρόνο.

   

  Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης

  «Μετά την άμεση και αποτελεσματική αντίδραση του δημοτικού μηχανισμού καταφέραμε σ’ αυτή τη φάση να σώσουμε τις παραλίες της πόλης μας. Χωρίς να υπάρχει καμία αρμοδιότητα του Δήμου για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με αίσθημα ευθύνης από την πρώτη στιγμή αναλάβαμε δικές μας πρωτοβουλίες. Συνεχίζουμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα παραμείνουμε σε επιφυλακή μέχρι την οριστική απομάκρυνση του κινδύνου και την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των παραλιών μας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο», σημειώνει ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

  Related Posts