• Πως αντιμετωπίζουν τη δυσοσμία οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Δυτικής Αττικής

  Οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβριλης και Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου και με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα δυσοσμίας που εμφανίζονται συστηματικά το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του Πειραιά, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής θέλησαν να ενημερώσουν του πολίτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου,

  Για την ακρίβεια δήλωσαν ότι:

  – Μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί η πηγή των δυσάρεστων οσμών, τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των ρυπαντών και η επίδρασή τους στη δημόσια υγεία.
  Είναι προφανές ότι τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια έντονων και δυσάρεστων οσμών δημιουργούν δικαιολογημένα έντονη ανησυχία στους κατοίκους των περιοχών και υποβαθμίζουν συστηματικά την ποιότητα ζωής.
  Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το «Δημόκριτο» προωθείται η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για τη διερεύνηση του ζητήματος των οσμών.

  – Για το θέμα έχουμε ενημερώσει (7/6/2017) το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος προκειμένου να προβούν κατά προτεραιότητα στις απαραίτητες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

  Παράλληλα, προκειμένου να εκθέσουμε το πρόβλημα στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο και να ζητήσουμε την άμεση κινητοποίηση και παρέμβαση των Υπηρεσιών του Υπουργείου για να εντοπιστούν οι πηγές, να ταυτοποιηθούν οι ρύποι και να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, έχουμε υποβάλλει από τις 24/08/2017 αίτημα για συνάντηση.
  Μέχρι και σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να οριστεί και να πραγματοποιηθεί η συνάντηση αυτή.

  Related Posts