• Δημιουργούνται 14 Κέντρα Κοινότητας στη Δυτική Ελλάδα

  Στη δημιουργία 14 κέντρων κοινότητας προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να φθάσουν άμεσα τα 19 και να καλύψουν τους αντίστοιχους δήμους της Δυτικής Ελλάδας.

  «Στρατηγικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας» ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ανοίγοντας τις εργασίες της συνάντησης των εκπροσώπων των 19 δήμων της Περιφέρειας με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, στην Πάτρα.

  Παραθέτοντας στοιχεία για τα κέντρα κοινότητας, η προϊσταμένη της ειδικής υπηρεσίας της Διαχειριστικής Αρχής Άλκηστις Σταθοπούλου, σημείωσε ότι «στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί 19 κέντρα κοινότητας σε κάθε δήμο, συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετή λειτουργία τους». Παράλληλα, «δημιουργούνται 80 νέες θέσεις εργασίας κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων ειδικοτήτων» πρόσθεσε.

  Σήμερα, σύμφωνα με την κ. Σταθοπούλου, «λειτουργούν τα 14 κέντρα κοινότητας και έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες ύψους 404.000 ευρώ». «Συνολικά, με τη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του επιχειρησιακού προγράμματος “Δυτικής Ελλάδας 2014-2020”, μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 49 πράξεις, προϋπολογισμού 33,5 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν δηλωθεί δαπάνες, ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ» συμπλήρωσε.

  Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της λειτουργίας των κέντρων κοινότητας στους 19 δήμους, τα οποία, όπως είπε, έχουν σκοπό «να καταγράψουν κάθε ανήμπορο οικονομικά συμπολίτη, ώστε να αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε φορέα».

  «Τα κέντρα κοινότητας είναι μία κατάκτηση σήμερα, αλλά δεν δημιουργούμε δομές για να είμαστε παρατηρητές» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και κατέληξε: «Με την ενιαία στρατηγική που ακολουθούμε θα μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και να ασκούμε πολιτικές. Δεν μπορεί να δημιουργούμε κοινωνία επιδομάτων, αλλά να δημιουργούμε θέσεις εργασίας».

   

  Related Posts