• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Όλγα Γεροβασίλη: Θα τηρήσουμε τον κανόνα «ένα προς τέσσερα» για τους συμβασιούχους

  Σε κάθε περίπτωση θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα τον κανόνα «ένα προς τέσσερα» με βάση το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς για τις προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, για τον προγραμματισμό προσλήψεων κάθε ειδικότητας στους δήμους και τις καθυστερήσεις στην ενημέρωση της απογραφής.

  Αναφορικά με τις προσλήψεις συμβασιούχων και τη συμφωνία που υπάρχει με τους θεσμούς η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι «…η συμφωνία με τους θεσμούς, η οποία και τηρείται, είναι ο μέσος όρος του έτους ’16 να μην ξεπεραστεί. Δηλαδή ο μέσος όρος ο οποίος θα διαμορφωθεί το έτος ’17 να μην ξεπεράσει τον περσινό».

  Αναφορικά με τον αριθμό των συμβασιούχων, η κ. Γεροβασίλη είπε ψευδώς αναγράφεται ότι ανέρχονται στους 76.000 περίπου, διευκρινίζοντας ότι οι συμβάσεις που αφορούν τον κρατικό προϋπολογισμό ανέρχονται σε περίπου 42.700, ενώ περίπου 30.000 είναι ο αριθμός των συμβασιούχων που είναι ενταγμένοι σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, τα οποία είναι άλλη κατηγορία, μεταξύ των οποίων, μέχρι και η πρακτική άσκηση σπουδαστών.

  «Δηλαδή, στις 72.000 τις παλιές υπήρχαν μέσα κι αυτοί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι υπάρχει άνεση. Όχι ότι σκοπεύουμε να τους αυξήσουμε (σσ συμβασιούχους), πρώτον γιατί δεν μας αρέσει να δημιουργούμε τέτοιες θέσεις εργασίας αλλά σε κάθε περίπτωση τα δημοσιονομικά της Χώρας, τα οικονομικά της Χώρας είναι αυτά τα οποία καθορίζουν», πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

  Η υπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι η κυβέρνηση μέσα από τη σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε, κατάφερε να εξαιρεθούν από τον κανόνα και να μην ισχύσουν οι περιορισμοί για τις υπηρεσίες που ασχολούνται με την υποδοχή των προσφύγων και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

  Όπως ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, το μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο ανέρχεται σήμερα στους 566.022 υπαλλήλους έναντι 565.671 που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, σημειώνοντας ότι υπήρξε μια αύξηση 300 ατόμων, αριθμός που είναι εντός των ορίων που έχουν τεθεί.
  Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για αντιφατικές δηλώσεις υπουργών σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο τονίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί αν τα 2.500 αιτήματα περίπου που υπάρχουν στους δήμους για συμβασιούχους στο τομέα της καθαριότητας θα ικανοποιηθούν.
  Η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι ο κάθε Δήμος μπορεί να αιτηθεί θέσεις με βάση το οργανόγραμμά του και με βάση τον προϋπολογισμό του. Εάν ο δήμος δεν το κάνει αυτό, προφανώς θα έχει βγάλει ο ίδιος τον εαυτό του από το πρόγραμμά του κι όχι η Κυβέρνηση.

  Για το θέμα προσλήψεων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων τόνισε ότι είναι αρμοδιότητα των δημάρχων και δεν επηρεάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς οι ίδιοι οι δημότες πληρώνουν μέσω των ανταποδοτικών τελών.

  «Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί επί σειρά ετών δεν έγιναν προσλήψεις. Ο κάθε δημότης πληρώνει ανταποδοτικά τέλη και πρέπει να έχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες καθαριότητας. Σε κάθε περίπτωση το μόνιμο προσωπικό για τη καθαριότητα δεν εμπίπτει στο κανόνα προσλήψεων ένα προς τέσσερα. Οι θέσεις θα καλυφθούν με βάση τα αιτήματα των δήμων», αντέτεινε η κ. Γεροβασίλη.

   

  Related Posts