• Δήμος Πάτμου: Συνάντηση με Σκουρλέτη για έργα και προσωπικό

  Τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί αλλά και οι ελλείψεις σε επιστημονικό προσωπικού ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης με τον δήμαρχο Πάτμου, Γρηγόρη Στόικο, παρουσία του Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένη Παπασταμόπουλου.


  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για την επιπρόσθετη διευκόλυνση του έργου των δήμων που, όπως και αυτός της Πάτμου, αντιμετωπίζουν ελλείψεις επιστημονικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διενέργεια διαγωνισμών για έργα ώριμα και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Συζητήθηκαν, επίσης, γενικότερα θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία του δήμου, αλλά και το ζήτημα της χρηματοδότησης βάσει κυρίως πληθυσμιακών κριτηρίων, τα οποία δεν διασφαλίζουν πάντοτε την ακριβοδίκαιη αντιμετώπιση των μικρότερων δήμων.
  Ο κ. Στόικος ευχαρίστησε, επίσης, τον υπουργό για την πρόσφατη επιχορήγηση του δήμου, προκειμένου να υλοποιήσει έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας, ενώ τον κάλεσε να επισκεφθεί το νησί.
  Ο Υπουργός Εσωτερικών, απευθυνόμενος στον δήμαρχο, σημείωσε ότι «βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά» και πρόσθεσε ότι η εξασφάλιση διενέργειας διαγωνισμών, εκπόνησης μελετών και κάλυψης συναφών αναγκών των δήμων, θα εξεταστεί με προσοχή προκειμένου να βρεθούν τρόποι διεύρυνσης των επιλογών των δήμων και καλύτερης αξιοποίησης του υφιστάμενου δυναμικού. Ο Δήμος Πάτμου αναμένεται σύντομα να ενισχυθεί με τακτικό ειδικευμένο προσωπικό, την πρόσληψη του οποίου ενέκρινε ο Υπουργός Εσωτερικών τον περασμένο Μάιο.

   

  Related Posts