• Θεσσαλονίκη: «Ιππότης»…, κοινοτικός σύμβουλος…!!!

  Η εικόνα θυμίζει ολίγον τι μεσαίωνα ή μασονική στοά! Τίποτε απ’ αυτά. Ένα άπαιχτο χιούμορ απ’ εκείνο που χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη…

  Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας «έχρισε» κοινοτικό σύμβουλο της Α’ δημοτικής κοινότητας, τον Στέλιο Ρίμπα.

  Ο κ. Ρίμπας, γνωστός επιχειρηματίας, ορκίστηκε κοινοτικός σύμβουλος, έχοντας στο πλάι του ολόκληρη την οικογένειά του…

  Πως έγινε η «ιεροτελεστία»…;;;

  Με όλην την μεγαλοπρέπεια…!!!

  Ο Γιάννης Μπουτάρης, πήρε μια… γκλίτσα που είχε στο γραφείο του και τον «έχρισε»… ιππότη κοινοτικό σύμβουλο, ευχήθηκε καλή επιτυχία και τονίζοντας πως θα είναι σε επαφή προκειμένου να δώσουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Α’ δημοτικής κοινότητας.

  Σημειώνεται πως, είχε προηγηθεί η παραίτησή της Συμβούλου στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης Ρεβέκκας Καράσσο, με δριμύτατη κριτική σε βάρος της διοίκησης του δήμου καθώς και δημοτικών υπηρεσιών.

  Η κ. Καράσσο τονίζει στην επιστολή παραίτησής της ότι στρατεύτηκε με την «Πρωτοβουλία» για να «αντιμετωπίσουμε βασικά προβλήματα της Α’ Δημοτικής Κοινότητας και πιο συγκεκριμένα την καταπάτηση του δημόσιου χώρου, την ηχορύπανση, την καθαριότητα».

  «Δυστυχώς, παρά τις προσδοκίες μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, η οποία, στις περισσότερες περιπτώσεις, είτε δεν εφάρμοζε την υγειονομική διάταξη που όριζε τον τρόπο υπολογισμού των εξυπηρετούμενων ατόμων (δυναμικότητα επιχείρησης) στον υπαίθριο χώρο, είτε εφάρμοζε επιλεκτικά και ερμήνευε κατά το δοκούν τις διατάξεις της ισχύουσας κανονιστικής στις εισηγήσεις της», αναφέρει μεταξύ άλλων

  Τέλος, επικρίνει τη διοίκηση του δήμου για «έλλειψη ενημέρωσης και συνεργασίας με τις Αντιδημαρχίες για έργα και εκδηλώσεις που γίνονται στις Κοινότητες», για «αποφάσεις που λαμβάνονται για τις Κοινότητες χωρίς να ζητείται η γνώμη τους», για «ανεπαρκείς ελέγχους στην καταπάτηση του δημόσιου χώρου», για «απουσία ελέγχων για την παραβίαση των ωραρίων μουσικής». Τονίζει ότι ο ρόλος των Κοινοτήτων είναι υποβαθμισμένος «λειτουργούν μόνον ως μικρά ΚΕΠ, με ελάχιστες αρμοδιότητες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Καταλήγοντας η κυρία Καράσσο σημειώνει ότι «έπειτα από τρία χρόνια, αισθάνομαι απογοητευμένη, χωρίς κανέναν ενθουσιασμό, νιώθω ότι δεν μπορώ να προσφέρω κάτι στη Κοινότητα και γι’ αυτό σας υποβάλλω την παραίτησή μου».

  Related Posts