• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • ΚΕΔΕ κατά Πετρόπουλου για το ασφαλιστικό των αιρετών

  Επίθεση κατά του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσου Πετρόπουλου εξαπέλυσε η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της και τον καλεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης. Αφορμή ήταν η απόφαση του ταμείου ασφάλισης των αιρετών (ΕΤΕΑ), βάσει της οποίας καλούνται να επιστρέψουν χρήματα από εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις.

  Η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωση της κάνει λόγο για «πρωτοφανής διάλυση του Κεντρικού Κράτους και ανικανότητα των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας».

   

  Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

  Η πρωτοφανής διάλυση του Κεντρικού Κράτους και η ανικανότητα των διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας δεν έχει προηγούμενο.

  Αυτή τη φορά, θύματα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, γίνονται οι αιρετοί του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με μια πρωτοφανή απόφαση του ταμείου ασφάλισης τους, του ΕΤΕΑ, καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που εισέπραξαν με απόφαση του Ταμείου τους κι αφού πρώτα πλήρωσαν σημαντικού ύψους εισφορές.

  Συγκεκριμένα, οι αιρετοί του Πρώτου Βαθμού για άλλη μια φορά εμπαίζονται από το υπουργείο Εργασίας, αφού με μια παράλογη απόφαση το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης – ΕΤΕΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην ανάκληση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ βοηθήματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες αιρετών. Τονίζουμε ότι οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ χορηγήθηκαν αφού πρώτα οι αιρετοί κατέβαλαν τις επιπλέον εισφορές που τους υπέδειξε το ίδιο το Ταμείο τους.

  Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε από το υπουργείο Εργασίας και προσωπικά από τον κ. Πετρόπουλο για την ανάκληση αυτής της απόφασης, αυτό δε συνέβη.

  Θεωρούμε ότι είναι άμεση ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Η ευθύνη του κ. Πετρόπουλου είναι μεγάλη. Πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης δεν είναι πολιτικό προσωπικό β’ κατηγορίας. Αλλά πολιτικό προσωπικό με σημαντική προσφορά κι έργο στις τοπικές κοινωνίες.

  Απαιτούμε να δοθεί άμεση και δίκαιη λύση στο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αντιδράσει δυναμικά.

  Related Posts