• ΕΕΤΑΑ: Άστοχη η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΜΟΔ Α.Ε. για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΠΑ

  Λανθασμένη και άστοχη χαρακτηρίζει η ΕΕΤΑΑ την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων της ΜΟΔ Α.Ε., στην οποία υποστηρίζουν ότι ιδιωτικοποιείται το ΕΣΠΑ, με την ανάθεση στην ΕΕΤΑΑ Α.Ε. από το υπουργείο Ανάπτυξης της δράσης δημιουργίας δικτύου τεχνικών συμβούλων οριζόντιας υποστήριξης των δήμων.

  Όπως τονίζει η ΕΕΤΑΑ, είναι λανθασμένη γιατί φαίνεται να αγνοεί το γεγονός ότι η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. είναι Αναπτυξιακή Εταιρία της Αυτοδιοίκησης δημοσίου συμφέροντος και με μετόχους δημόσιους φορείς (Δήμους – Περιφέρειες – το Κράτος), άρα η ανάθεση σε αυτήν από το υπουργείο Ανάπτυξης, δράσης του ΕΣΠΑ («λειτουργία δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των δήμων και των φορέων τους ως δυνητικών δικαιούχων του τομέα περιβάλλοντος του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020») δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ιδιωτικοποίηση.

  Ακόμη είναι άστοχη γιατί τους τελευταίους μήνες έχει αναπτυχθεί μία αποτελεσματική συνεργασία ΜΟΔ – ΕΕΤΑΑ με θετικές περαιτέρω προοπτικές.

  Η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα οι Δήμοι έχουν σοβαρές δυσκολίες με το ΕΣΠΑ, όπως εύστοχα το επισημαίνει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωση της. Είναι επιτακτική – άμεση ανάγκη η συνεργασία όλων των φορέων και ιδιαίτερα των ΥΠΑΝ, ΥΠΕΣ, ΤΠΔ, ΚΕΔΕ, ΜΟΔ, ΕΕΤΑΑ, για την αντιμετώπιση αυτών των δυσκολιών. Ο καθένας με τον ρόλο του και τις δυνατότητες του, ουδείς μόνος του μπορεί, η γνώση του χώρου της Αυτοδιοίκησης το επιβεβαιώνει.

  Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ είναι αφοσιωμένοι στην γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ από την Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού. Γιατί μόνο μία ισχυρή Αυτοδιοίκηση μπορεί να υποστηρίζει των αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Και αυτός είναι αποκλειστικός μας σκοπός».

   

  Related Posts