• Παραχωρήθηκαν εκτάσεις σε Καβάλα και Θάσο για έργα υποδομής

  Την παραχώρηση εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους δήμους Καβάλας και Θάσου, υπέγραψε ο υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καβάλα, στο πλαίσιο της παρακολούθησης των εργασιών του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020».

  Ειδικότερα, το υπουργείο παραχωρεί για χρήση στον δήμο Θάσου, έκταση 24 στρεμμάτων στον Πρίνο, για την κατασκευή μονάδας βιολογικού καθορισμού. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Κώστας Χατζηεμμανουήλ, «πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα του δήμου και ειδικά του Πρίνου, ενός οικισμού προτεραιότητας Γ, που σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να διαθέτει μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, μια προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο».

  Ο κ. Χατζηεμμανουήλ υπενθύμισε ότι οι κάτοικοι του νησιού αγωνίζονται από το 2011 για να υπάρξει σήμερα αυτό το αποτέλεσμα, ενώ το έργο του βιολογικού καθαρισμού είναι υπό ένταξη και έχει ωριμότητα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον υπουργό για την ανταπόκρισή του στο αίτημα της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι αποτελεί την αρχή για ένα μεγάλο έργο για τη Θάσο.

  Όσον αφορά τις αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στο νησί τον περσινό Σεπτέμβριο, ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου και αναμένεται να επισπευσθεί, η ακριβής και πλήρης καταγραφή των ζημιών, και βάσει των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι.

  Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης, την παραχώρηση στον δήμο Καβάλας έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων στο Ζυγό, ώστε όπως σημείωσε, «ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων να αποκτήσει τη νομιμότητα που χρειάζεται, αλλά με γνώμονα και τις επόμενες φάσεις του έργου», προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρωθεί, πλέον ο φάκελος που εξασφαλίζει την πλήρη νομιμότητα του χώρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απελευθέρωσή του από νομικές αγκυλώσεις και την μετέπειτα πιθανή ανάπτυξη και άλλων παρεμβάσεων στην περιοχή.

   

  Related Posts