• Ανοδικά στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Ανοδικά κινούνται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να οδεύουν προς την καλύτερη μηνιαία επίδοσή τους από τις αρχές του έτους. Ωστόσο οι μετοχές της Volkswagen κάνουν «βουτιά», αφότου η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αύξησε τις προβλέψεις της για διακανονισμούς στη Βόρεια Αμερική.

  Το πιο αδύναμο ευρώ έχει συμβάλει στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών και κυρίως του δείκτη DAX, που έχει εξαγωγικό προσανατολισμό.

  Λίγο πριν τις 11.30 (ώρα Ελλάδας) ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν σχεδόν αμετάβλητος στις 386,41 μονάδες σε υψηλό διμήνου και ο δείκτης μετοχών της Ευρωζώνης σημείωνε υψηλό τριμήνου.

  Ωστόσο, η μετοχή της Volkswagen σημείωναν πτώση 3,5%, αφού ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις προβλέψεις της για διακανονισμούς στη Βόρεια Αμερική αναφορικά με την υπόθεση παραποίησης των εκπομπών ρύπων. Πτώση σημείωνε και μετοχή της Porsche, που υποχωρούσε 3,2%.

  Στον αντίποδα, η μετοχή της ολλανδικής τράπεζας ABN AMRO κατέγραφε κέρδη 2,1% αφότου η Morgan Stanley αναθεώρησε ανοδικά τη σύστασή της για τη μετοχή της, λέγοντας ότι αναμένει αύξηση των μερισμάτων.

  Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,12% και διαμορφώνεται στα 1,1802 δολάρια.

  Το ευρώ βρίσκεται στα 132,66 γεν, στο 0,8796 με τη στερλίνα και στο 1,1443 με το ελβετικό φράγκο.

  Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,08% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 112,44 γεν.

  Η στερλίνα υποχωρεί έναντι του δολαρίου σε ποσοστό 0,24% και διαμορφώνεται 1,3409 στα δολάρια

  Related Posts