• Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων...
  Read More
  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Τα θεμέλια για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε φέτος η Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις και στολισμό που αρμόζουν σε μια μεγάλη...
  Read More
  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διδώ, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από...
  Read More
  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!

  Ο Ανδρέας Βαζαίοςκατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφότου...
  Read More
  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!
 • Περιφέρεια Αττικής: Ξεκίνησε ο καθαρισμός ρεμάτων στον Κάλαμο

  Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και των κατά τόπων δήμων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση κυρίως των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές κατά την θερινή περίοδο.

  Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής, τηρώντας τις δεσμεύσεις της και σε συνέχεια όσων αποφασίστηκαν σε σχετική σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του δήμου Ωρωπού, ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα τον καθαρισμό των ρεμάτων στην – πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου – περιοχή του Καλάμου, ως ένα πρώτο μέτρο για την αντιπλημμυρική θωράκιση των καμένων εκτάσεων.

  Συγκεκριμένα, μηχανήματα καθαρίζουν ήδη τα ρέματα Χιλιοπόταμος, Κακώσι και Ρεβυθιά, και σε συνεργασία με τον δήμο Ωρωπού θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός και σε όποια άλλα ρέματα της περιοχής κρίνεται απαραίτητο, για την αποφυγή πλημμυρών ενόψει του ερχόμενου χειμώνα.

  Σημειώνεται δε, ότι επίκειται άμεσα η έγκριση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του Καλάμου και ότι η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε όποιες άλλες ενέργειες χρειάζεται να γίνουν – στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της – για τη στήριξη της πληγείσας περιοχής.

  Επίσης, ο δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), προβαίνει σε επιλεκτική κοπή δέντρων της δασικής έκτασης που επλήγη από την πρόσφατη πυρκαγιά της 10ης Αυγούστου άνωθεν του Σκοπευτηρίου Καισαριανής και στη δημιουργία κορμοδεμάτων για τη συγκράτηση του εδάφους, ενόψει των βροχοπτώσεων.

  Παράλληλα συνεχίζονται παρόμοιες εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή του Βύρωνα, στην πλευρά άνωθεν της Αρτέμιδος Υμηττού και του Καρέα.

   

  Related Posts