• Συνεχίζονται οι πιέσεις στον χρυσό λόγω της ανόδου του δολαρίου

  Οι τιμές του χρυσού συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις μετά και την πτώση σε χαμηλά εβδομάδων σήμερα, καθώς οι μετοχές και το δολάριο ενισχύονται μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία του κλάδου της μεταποίησης καθώς και τις ισχυρές αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

  Η τιμή spot του χρυσού υποχωρεί κατά 0,1% στα 1.269,71 δολάρια η ουγγιά, ενώ προηγουμένως έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου στα 1.267.76 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ λήξης Δεκεμβρίου, υποχωρούν 0,3% στα $ 1272,60 η ουγγιά.

  Το δολάριο ενισχύεται και αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου, επεκτείνοντας τα χθεσινά του κέρδη όταν κέρδισε έδαφος μετά την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων των ΗΠΑ και τα ισχυρά στοιχεία για τον PMI.

  Οι προτεινόμενες φορολογικές μεταρρυθμίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ και οι ενισχυμένες πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων τον προσεχή Δεκέμβριο από την Fed, έχουν επίσης στηρίξει το δολάριο το τελευταίο διάστημα.

  Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση κατά 0,1% φθάνοντας στα 16,53 δολ. η ουγγιά, αφού προηγουμένως έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου. Η πλατίνα και το παλλάδιο κινούνται κατά 0,2% υψηλότερα στα 912,40 δολ. και τα 911,50 δολ. η ουγγιά αντίστοιχα.

  Related Posts