• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Στην Μόσχα για το Διεθνές Φόρουμ Ενέργειας ο Γ. Πατούλης

  Στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Φόρουμ «Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας», που πραγματοποιείται στη Μόσχα το διάστημα 3 έως 7 Οκτωβρίου, παρέστη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, εκπροσωπώντας την ελληνική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που του απεύθυνε ο Ρώσος Αν. Υπουργός Ενέργειας Anton Inyutsyn, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

  Τo Διεθνές Φόρουμ θα επικεντρωθεί στα θέματα του φυσικού αερίου, της κλιματικής αλλαγής, του άνθρακα και της ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με άλλα ενεργειακά θέματα. Παράλληλα αντικείμενο συζήτησης είναι οι προοπτικές του ενεργειακού τομέα της Ρωσίας και στο πώς θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της διεθνούς συνεργασίας.

  Στο πλαίσιο του Φόρουμ σήμερα Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ θα απευθύνει ομιλία στη Σύνοδο των Δημάρχων με επίκεντρο την ενέργεια ως παράγοντα ανάπτυξης των αστικών πόλεων.

   

  Ο κ. Πατούλης κατά τη πρώτη ημέρα του Συνεδρίου παρακολούθησε την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν ο οποίος μεταξύ άλλων προσδιόρισε τη θέση της Ρωσίας στη παγκόσμια κοινότητα, στον τομέα της ενέργειας.

  Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

  «Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπώ την Ελληνική Αυτοδιοίκηση σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον Διεθνές Φόρουμ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε γόνιμες και εποικοδομητικές απόψεις για θέματα ενεργειακής ανάπτυξης των χωρών.

  Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του Ρώσου Προέδρου Β. Πούτιν ο οποίος εκπροσωπεί μία χώρα, υπερδύναμη στον ενεργειακό τομέα.

  Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα θέματα Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι υψηλά στην ατζέντα μας.

  Παρακολουθούμε από πολύ κοντά όλες τις εξελίξεις και την παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα έως το 2020 κατά 20%, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας, μία προσπάθεια στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας.

  Η Ρωσική Εβδομάδα Ενέργειας αποτελεί σημείο συνάντησης για κυβερνητικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών, επιχειρηματικούς κύκλους και κοινότητες εμπειρογνωμόνων από τη Ρωσία και άλλες χώρες και είναι μία χρυσή ευκαιρία να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος από τους συμμετέχοντες για τη διαμόρφωση της διεθνούς ενεργειακής ατζέντας και την έναρξη νέων αμοιβαία επωφελών πρωτοβουλιών.

  Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με σημαντικούς αυτοδιοικητικούς φορείς τόσο από τη Ρωσία όσο και από άλλες χώρες του κόσμου για τις προοπτικές που ανοίγονται μέσω των ενεργειακών θεμάτων προς όφελος των πολιτών αλλά και για άλλους πυλώνες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών όπως είναι ο τουρισμός υγείας.

  Η προσπάθεια μας να ενισχυθεί και να δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού θα συνεχιστεί, όπως και η δυναμική μας παρουσία σε σημαντικές διεθνείς συναντήσεις».

   

  Related Posts