• Τι έγραφε ο Μ. Λεμπιδάκης στις επιστολές προς την οικογένειά του

  Τις στιγμές αγωνίας που έζησε στα χέρια των απαγωγέων του μαρτυρούν επιστολές που έγραψε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης προς την οικογένειά του, το διάστημα της ομηρίας του.

  Σε επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς» ο επιχειρηματίες σημειώνει ότι «οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν», δηλώνει πως συμμερίζεται «τον πόνο και την αγωνία» των οικείων του, ενώ τους παρακαλεί να μην κάνουν «πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα κόλπα».

  Αναλυτικότερα, στην επιστολή του προς την οικογένειά του ο κ. Λεμπιδάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

  «Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,

  Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν (…) Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».

  Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ. Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.

  Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».

  Σε άλλη του επιστολή, που δημοσιεύει το ekriti.gr, ο απαχθείς επιχειρηματίας απευθύνεται στους γιους του γράφοντας μεταξύ άλλων:

  «Καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να τη θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν… Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορέσατε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας. Και ότι σταθήκατε στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, τον θείο δίνοντάς τους κουράγιο με τη νεανική σας αισιοδοξία. Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε γι’ αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να χουμε λίγο χρόνο μαζί τον Σεπτέμβρη, όπου όποτε και για ό,τι θέλετε να κάνουμε. Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε μα πάνω απ΄όλα να’ στε ασφαλείες και ευτυχισμένοι άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία».

  Related Posts