• Γ. Μιχελογιαννάκης: Επανεξέταση της διάταξης για την ταυτότητα φύλου στα 15 έτη

    Επανεξέταση της διάταξης για την ταυτότητα φύλου στα 15 χρόνια ζητεί από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

    Όπως αναφέρει σε δημόσια δήλωσή του και επικαλούμενος την ιδιότητά του ως γιατρός που, όπως λέει, γνωρίζει τη γενική ψυχολογία του ατόμου, τον βρίσκει αντίθετο η δυνατότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη και παρακαλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει.

    Ο βουλευτής αναφέρει ότι «οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μία κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού».

    «Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στον δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνοιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία. Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο ΟΗΕ το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων» σημειώνει ο κ. Μιχελογιαννάκης.

    Related Posts