• Μυτιλήνη: Ενδείξεις ότι ο θάνατος της 5χρονης από τη Συρία οφείλεται σε χρήση όπλων χημικού πολέμου

  Ενδείξεις ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε νεκρό στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη την Κυριακή δεν έπασχε από κάποια ανίατη ασθένεια όπως πίστευαν οι γονείς της αλλά πέθανε από τις επιπτώσεις χρήσης όπλων χημικού πολέμου στη Συρία απ’ όπου κατάγεται, αποκάλυψε η ιατροδικαστική εξέταση.

  Αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και για αυτό οι γονείς του ταξίδευαν προς την Ευρώπη, προκειμένου να νοσηλευθεί σε ένα καλό νοσοκομειακό ίδρυμα, η σημερινή ιατροδικαστική εξέταση δεν απέδειξε την ύπαρξη της ανίατης αρρώστιας στην οποία αναφέρονταν οι γονείς.

  Αντίθετα, απεδείχθη μια μεγάλη ατροφία του εγκεφάλου του μικρού παιδιού καθώς και ένα βαθύ επουλωμένο έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής. Όλα αυτά οδηγούν σε ενδείξεις, σύμφωνα με πηγές της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ότι το παιδί πέθανε από επιπτώσεις χρήσης όπλων χημικού πολέμου στη Συρία απ’ όπου κατάγεται.

  Φως στα ακριβή αίτια θα ρίξει η παραπέρα ιστολογική εξέταση του εγκεφάλου του άτυχου παιδιού.

  Ας σημειωθεί, ότι το πεντάχρονο κοριτσάκι με την οικογένειά του (τους γονείς του και τα πέντε αδέλφια του), είχαν περάσει στη Λέσβο από τα απέναντι τουρκικά παράλια μόλις πριν μια εβδομάδα, την περασμένη Τρίτη, 3 Οκτωβρίου.

  Related Posts