• Ρωσία καλεί Τραμπ σε αυτοσυγκράτηση για τη Β. Κορέα

  Το Κρεμλίνο κάλεσε για αυτοσυγκράτηση στο θέμα της Βόρειας Κορέας μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τον οποίο «μόνο ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» στην κρίση με την Πιονγιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει στο μυαλό του τη στρατιωτική δράση.

  Όταν ρωτήθηκε σε ποιο συμπέρασμα κατέληξε η Ρωσία από τα σχόλια του κ. Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους: «Η Μόσχα έχει καλέσει και εξακολουθεί να καλεί όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη διένεξη και εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το ζήτημα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν οποιαδήποτε βήματα τα οποία το μόνο που θα κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση».

  Ο Ντ. Τραμπ έχει καταστήσει κατ΄ επανάληψη σαφή την αποστροφή του για τον διάλογο με τη Βόρεια Κορέα. Την περασμένη εβδομάδα απέρριψε την ιδέα διεξαγωγής συνομιλιών χαρακτηρίζοντάς την χάσιμο χρόνου, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με την κυβέρνηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

  «Η χώρα μας έχει ασχοληθεί χωρίς επιτυχία με το θέμα της Βόρειας Κορέας για 25 χρόνια, δίνοντας δισεκατομμύρια δολάρια και παίρνοντας τίποτα σε ανταπόδοση. Η πολιτική δεν είχε αποτέλεσμα!», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

  Τα σχόλια του κ. Τραμπ έμοιαζαν να υπονοούν ότι περαιτέρω έχει στο μυαλό του τη στρατιωτική δράση.

  Σχολιάζοντας, εξάλλου, δήλωση του Αμερικανού προέδρου ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε «αρνητικές συνέπειες».

  Related Posts