• Π. Σκουρλέτης: «Επαναπροσδιορίζονται τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΟΤΑ»

    Στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης με τον δήμαρχο Πηνειού, Αλέξιο Καστρινό, παρουσία του βουλευτή Νομού Ηλείας, Μάκη Μπαλαούρα επισημάνθηκε η μεγάλη αναγκαιότητα για αλλαγή στον τρόπο χρηματοδότησης των Δήμων.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτό της εισαγωγής νέων κριτηρίων για την κατανομή της χρηματοδότησης των ΟΤΑ, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τον δήμο Πηνειού. Μεταξύ άλλων, διερευνήθηκε η δυνατότητα οικονομικής συνδρομής από το Υπουργείο Εσωτερικών στην υλοποίηση δημοτικών έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας, καθώς και έργων για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

    Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η πραγματικότητα των αυξημένων αναγκών, δήμων με μεγάλη γεωγραφική έκταση και διασπορά οικισμών, θέτει εκ των πραγμάτων ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κριτηρίων χρηματοδότησης των ΟΤΑ, στην κατεύθυνση της δικαιότερης κατανομής των διαθέσιμων πόρων. Αναφορικά με την υλοποίηση των έργων, συμφωνήθηκε η δημοτική Αρχή να καταθέσει τα σχετικά αιτήματα, τα οποία και θα εξεταστούν από τις υπηρεσίες του υπουργείου.

    Related Posts