• “Ξεκλειδώνουν” επενδύσεις που φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ

  “Ξεκλειδώνουν” επενδύσεις που φτάνουν τα 80 εκατ. ευρώ με νέες νομοθετικές παρεμβάσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

  Ουσιαστικά επιταχύνονται οι χρηματοδοτήσεις παλιών αιτήσεων για επενδυτικά σχέδια προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων με νέα ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί εντός του επόμενου 10ημέρου στη Βουλή.

  Συγκεκριμένα, τροποποιούνται επί το ευνοϊκότερο για τους επενδυτές οι αρχικές ρυθμίσεις του Ν.4399/2016 που αφορούν στην τμηματική καταβολή της επιχορήγησης των επενδυτικών σχεδίων των προηγούμενων αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011.

  Η τμηματική καταβολή της επιχορήγησης προβλέφθηκε αρχικά στον Ν.4399/2016, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, πραγματική καταβολή των εγκεκριμένων ποσών στους επενδυτές, χωρίς τα φαινόμενα αδυναμίας καταβολής και ασυνέπειας του κράτους που εμφανίζονταν υπό το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς.

  «Με δεδομένη τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και της δυνατότητας αμεσότερης καταβολής των ενισχύσεων, η ρύθμιση επιδιώκει την καταβολή άπαξ ή σε λιγότερες δόσεις των υπολειπόμενων ποσών ενίσχυσης στους επενδυτές, προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά και να εκκαθαριστούν ταχύτερα οι εκκρεμότητες των παλαιών αναπτυξιακών νόμων» όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

  Related Posts