• ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – Δήμαρχος Λαρισαίων: Όλοι μας πρέπει να βάλουμε πλάτη

  Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης χαιρέτησε στην κεντρική εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

  «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός ότι η πόλη μας, η Λάρισα φιλοξένησε, αυτή   την  – κατά την άποψή μου, ιδιαίτερα ελπιδοφόρα – διαδικασία του Αναπτυξιακού Συνέδριου της Θεσσαλίας.

  Παρακολουθώντας, χθες και σήμερα, τις τοποθετήσεις των υπουργών, τον πλούσιο διάλογο και τις συζητήσεις στις  θεματικές ενότητες, και τη μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, ότι αυτές τις ημέρες αλλά και στις επαφές που προηγήθηκαν  του Συνεδρίου, αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος.  Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

  Καταδεικνύεται, επομένως ότι το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Θεσσαλίας, πραγματοποιείται σε μια καίρια και θετική συγκυρία, κατά την οποία όλοι μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε το όραμά μας και το σχέδιο για την  μεταμνημονιακή Ελλάδα.

  Η Λάρισα είναι μια ‘Ανοικτή Πόλη’,  τόσο γεωγραφικά όσο και λειτουργικά. Μια πόλη με ιστορία αιώνων, με παράδοση στους δημοκρατικούς αγώνες και τα κινήματα, όπως αυτό του ξεσηκωμού των αγροτών με τα γεγονότα του Κιλελέρ και με ανεπτυγμένα τα αισθήματα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Αυτά τα αισθήματα οδήγησαν το Δήμο και τους Λαρισαίους να στηρίξουν, με καθαρή θέση και άποψη, την εθνική υπόθεση της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.

  Η Λάρισα είναι επίσης ανοικτή σε νέες ιδέες, ανοικτή στον πολιτισμό και τον τουρισμό, ανοικτή σε επενδύσεις και σε ειδικά γεγονότα. Είμαι βέβαιος, ότι η Λάρισα και η Θεσσαλία θα αποδειχθούν ανοικτές  και στην υιοθέτηση του νέου παραγωγικού μοντέλου με στόχο τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη…

  Διαβάστε περισσότερα στο larissaNet.gr

  Related Posts