• Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα να βρει τη θέση που της αξίζει στις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης

    Το μέλλον της Ευρώπης και «η θέση της Ελλάδας σε μία Ε.Ε. που αλλάζει γρήγορα» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    «Συζητήσαμε το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε μία Ε.Ε. που αλλάζει γρήγορα» είπε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, επισημαίνοντας ότι οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην Ε.Ε. την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».

    Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ν.Δ. είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές της Ε.Ε. και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης». Ειδικότερα σημείωσε ότι ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, τη φύλαξη των συνόρων, είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της Ε.Ε.

    Related Posts