• Δήμος Αθηναίων: Το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στον Ελαιώνα…

  Μια νέα κόντρα αναμένεται μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας αφ’ ενός και Δήμου Αθηναίων και Εκκλησίας αφ’ ετέρου…

  Αιτία, αυτήν την φορά τοπ νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε από τη βουλή και στο οποίο περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο αλλάζει η χρήση γης και διευθετούνται χωροταξικές εκκρεμότητες που απαιτούνταν για να ξεκινήσει η κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα στο χώρο τον οποίο έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων.

  Συγκεκριμένα το επίμαχο άρθρο αναφέρει:

  «Επιτρέπεται εφεξής, η χωροθέτηση Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) και σε χώρους κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στους οριζόμενους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής του Ελαιώνα, με τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις».

  Βάσει της μελέτης που έχει κάνει ο δήμος το αποτεφρωτήριο θα περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις χιλίων περίπου τ.μ. με κόστος κατασκευής 1,5 εκατ. ευρώ. Η απόσβεση της επένδυσης, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν η αρμόδια αντιδήμαρχος, θα έχει γίνει σε δύο χρόνια αφού ετησίως περίπου χίλιοι Έλληνες μεταφέρονται στην Βουλγαρία προκειμένου να αποτεφρωθούν με κόστος σχεδόν 3.000 ευρώ. Στην Αθήνα, το κόστος θα ανέρχεται σε 500 ευρώ. Το όλο θέμα ήδη έχει εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, ενώ αναμένεται να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

  Related Posts