• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

  Σε μια συμβολική συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔΕ και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υπεγράφη χθες Κυριακή 22 Οκτωβρίου κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.


  Ειδικότερα η ΚΕΔΕ και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας αναλαμβάνουν κοινές δράσεις με κεντρικό σκοπό την διάδοση, κατοχύρωση και διεθνοποίηση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.
  Στην εισήγηση του ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «η σημερινή απόφαση πρέπει να επικαιροποιηθεί, να κατοχυρωθεί και να γίνει κτήμα όλων των Δήμων και των πολιτών της χώρας και να ανοίξει τα πανιά της στην Ευρώπη και στη Διεθνή Κοινότητα. Στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας η Τοπική Αυτοδιοίκηση επισφράγισε τη βούληση της να συμβάλει ουσιαστικά στη διάδοση και διεθνοποίηση των ολυμπιακών αξιών».
  «Στόχος μας είναι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που προωθούν το διάλογο, τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, που είναι τα βασικά ολυμπιακά ιδεώδη», ανέφερε ο Γ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «προτεραιότητα για τους δήμους είναι η συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να αναδείξουμε το πνεύμα ουμανισμού, ανθρωπισμού και πολιτισμού, το ολυμπιακό πνεύμα που αποτέλεσε ένα διαχρονικό βάθρο του δυτικού πολιτισμού.

  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για τη διάδοση των ολυμπιακών αξιών τις οποίες και συνόψισε στα εξής:
  Διάδοση της ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Επίπεδο. Ήδη το ζήτημα έχει τεθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη στο Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης με κεντρικό στόχο να αναπτυχθεί ένα κίνημα που θα εξελιχθεί σε Παγκόσμιο Δίκτυο. Προς αυτή τη κατεύθυνση σημαντική θα είναι και η στήριξη των ομογενών οι οποίοι έχουν δεσμευθεί για την προώθηση της διακήρυξης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.
  Ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου η Ολυμπιακή Εκεχειρία να τεθεί σε Διεθνείς Οργανισμούς και να καθιερωθεί ως σύγχρονος θεσμός παύσης των εχθροπραξιών.
  Ανάληψη πρωτοβουλιών από τους εκπρόσωπους της ΚΕΔΕ στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, στο Κογκρέσο, στα Ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα για να διαδοθεί το μήνυμα και να οργανωθεί ένα «κίνημα υπογραφών για την Ολυμπιακή Εκεχειρία».
  Σύνδεση της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας με ένα σημαντικό γεγονός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ολυμπία., (π.χ. Συνέδριο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Ημερίδα για τα Ολυμπιακά ιδεώδη, Διεθνή συνάντηση Ελλήνων Αιρετών κ.λπ.)
  Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ε. Κοτζάς υπογράμμισε ότι η Ολυμπία μπορεί να αποτελέσει «σημείο αναφοράς για τις πανανθρώπινες αξίες και το εφαλτήριο για τη διάδοση του μηνύματος της παγκόσμιας ειρήνης». Στη συνέχεια ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας δώρισε στο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ένα αντίγραφο της ολυμπιακής δάδας, δίδοντας έμφαση στο συμβολισμό μεταλαμπάδευσης των ολυμπιακών αξιών.

   

  Related Posts