• Κατεβάζει ταχύτητα σήμερα η Wall

  “Κατεβάζουν ταχύτητα” σήμερα οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, μετά από τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης που οδήγησαν τον Dow Jones στο 54ο ρεκόρ του για το 2017.

  Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,07% στις 23.425,70 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,28% στις 2.562,21 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,27% στις 6.580,35 μονάδες.

  Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στο επόμενο πρόσωπο που θα αναλάβει επικεφαλής στην Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve). Ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει την απόφασή του πριν από το ταξίδι του στην Ασία στις 3 Νοεμβρίου. Σημειωτέον πως χθες, ο Τραμπ ρώτησε τους Ρεπουμπλικανούς ποιον πιστεύουν ότι θα επιλέξει ο ίδιος. Το αποτέλεσμα; Ο οικονομολόγος του Stanford University επικράτησε έναντι του αξιωματούχου της Fed, Jerome Powell.

  Στο “μέτωπο” των επιχειρήσεων, οι μετοχές των Chipotle και AMD δέχονται ισχυρές πιέσεις, ωθώντας χαμηλότερα τον S&P 500, γνωρίζοντας “βουτιά” 14% και 9% έκαστη. Η Chipotle παρουσίασε χαμηλότερα των αναμενομένων αποτελέσματα, ενώ οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες για τις προοπτικές της AMD.

  Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Visa ενισχύεται κατά 1%, έπειτα από τα ισχυρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε, ενώ η Coca-Cola κινείται πτωτικά, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών μεγέθη.

  Στα μάκρο της ημέρας, παρέμεινε ισχυρή τον Σεπτέμβριο η ζήτηση για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 2,2% τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Στο εννεάμηνο του έτους οι παραγγελίες σημειώνουν άνοδο 5,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

  Related Posts