• Σε δίκη ο δήμαρχος Χαλανδρίου για μη εφαρμογή του νόμου Μητσοτάκη περί συμβάσεων

  Σε δίκη παραπέμπεται ο δήμαρχος Χαλανδρίου, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, επειδή το 2014 αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων του δήμου.

  Ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος, θα δικαστεί στο Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή το 2014 μαζί με άλλους συναδέλφους του, είχε αρνηθεί να παραδώσει στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων των υπαλλήλων του δήμου του, στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στο «τιμόνι» του οποίου ήταν τότε, ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Ο κ. Ρούσος, εφαρμόζοντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου, ουσιαστικά αρνήθηκε να εφαρμόσει το νόμο Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο των περίπου 50.000 συμβάσεων του ΠΔ Παυλόπουλου αλλά και παλαιότερων (Β. Παπανδρέου).

  Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Χαλανδρίου εξελέγη με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και βάσει το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών καλείται στο δικαστήριο κατηγορούμενος «καθόλο το ανωτέρο χρονικό διάστημα παρέλειπαν να αποστείλουν τα αιτούμενα έγγραφα για να διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος, στην παράλειψη του δε αυτή προέβαιναν με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος στον εαυτό τους αλλά και σε άλλους, το οποίο συνίστατο στο ότι θα απέφευγαν το σχετικό έλεγχο και την τυχόν απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους ίδιους ή/και σε εργαζόμενους του Δήμου αυτού, των οποίων, η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν είχε γίνει σύννομα».

   

  Related Posts