• Δ. Τζανακόπουλος: Η Ν.Δ. αναζητά διέξοδο από την πραγματικότητα

  Δριμεία επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, συντηρώντας στα ύψη την αντιπαράθεση αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας.

  Συγκεκριμένα, κατηγόρησε το κόμμα και τον πρόεδρό του Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αναζητούν διέξοδο από την πραγματικότητα, φτιάχνοντας σκιάχτρα, συμπληρώνοντας πως «μετά τα αποτυχημένα σενάρια του φιλοεπενδυτή ηγέτη, του προστάτη των αρίστων και του πολέμιου της οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει μία εικόνα σύγχυσης και αδιεξόδου».

  Καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη «διαρκείς παλινωδίες» για να σημειώσει ότι «τις τελευταίες μέρες καταθέτουν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την έξαρση βίας και ανομίας στη χώρα, την ίδια στιγμή, όμως, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για μία σειρά επιτυχίες της».

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε ότι οι απαντήσεις στο θέμα της ασφάλειας θα δοθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή στη Βουλή και πως εκεί θα τεθούν και τα συγκεκριμένα ερωτήματα και προς τον κ. Μητσοτάκη «για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

  Εξάλλου, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς έκανε λόγο για σαφή κοινή βούληση όλων των πλευρών να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στη γ’ αξιολόγηση, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

  Ακόμη, έθεσε το ερώτημα αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ψηφίσει ή όχι την απόδοση του κοινωνικού μερίσματος, «αν, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης θα ευθυγραμμιστεί με τις εισηγήσεις των πλέον ακραίων του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας το περσινό του ολίσθημα όταν και καταψήφισε την παροχή 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν τελικά θα υποχωρήσει και θα ψηφίσει τη σημαντική αυτή ενίσχυση».

  Related Posts