• Αντί να παριστάνουν τους τζάμπα σερίφηδες στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να κάνουν υγιή αντιπολίτευση

  «Όταν όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να δοθεί στις πιο ευπαθείς ομάδες και σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο, ελπίζω ότι η αντιπολίτευση δεν θα βρει ξανά προσχήματα και εφέτος για να μην ψηφίσει το μέρισμα που θα υπάρξει» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Επειδή ακούστηκε από εκπρόσωπο κόμματος της αντιπολίτευσης ότι η συγκυβέρνηση χρέωσε 100 δισ. ευρώ τον ελληνικό λαό, πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι ψευδές. Τα μέτρα του προγράμματος που συμφωνήσαμε με τους δανειστές ανέρχονται στα 86 δισ. ευρώ πλαφόν, που σημαίνει ότι μόνο όταν εκταμιεύεται όλα γίνονται χρέος και αυτό δεν έχει γίνει, εφόσον δεν χρειάστηκε να εκταμιευτεί όλο το ποσό που προοριζόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» πρόσθεσε.

  «Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα από την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν δρομολογηθεί πλεονάσματα της τάξης του 4% μέχρι το 2030, κι εμείς τα μειώσαμε. Αυτή η κυβέρνηση, στην οποία οι ΑΝΕΛ συμμετέχουμε, έχει σκοπό να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στοχεύοντας στους τομείς στρατηγικής προτεραιότητας» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

  Επισημαίνοντας ότι πέραν της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια ο έτερος στόχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, «ενώ σε ζητήματα που υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας», η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι το υπαρκτό ζήτημα της ανομίας αντιμετωπίζεται, «αλλά θυμίζω ότι η εγκληματικότητα δεν προέκυψε τώρα ξαφνικά. Υπήρξαν εγκληματικές πράξεις και ενέργειες και στην προηγούμενη κυβέρνηση».

  Ερωτηθείσα «αν υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της ανομίας, όπως υπαινίχθηκαν οι κ.κ. Κ. Κατσίκης και Δ. Καμμένος», απάντησε ότι κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα.

  «Θεωρούμε ότι γίνεται δουλειά για την αντιμετώπιση της ανομίας, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιτυχίες, οι οποίες είναι αντιληπτές από όλους. Θεωρούμε ότι είναι κωμικοτραγικό να μιλά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη για βία και ανομία όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι η εγκληματικότητα δεν είναι ίδια σήμερα με αυτή που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Θυμίζω ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης επιτέθηκαν στο σπίτι του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κεδίκογλου και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και δεν συνέλαβαν κανέναν» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ και κατέληξε: «Δεν το ήθελαν ή δεν μπορούσαν; Να μας απαντήσουν. Αντί, λοιπόν, στη Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη να παριστάνουν τους τζάμπα σερίφηδες, να κάνουν υγιή αντιπολίτευση».

  Related Posts