• Ουζμπεκιστάν: Θα συνδράμουμε στις έρευνες για την επίθεση στο Μανχάταν

    Τη διαβεβαίωση ότι θα συνδράμει «με όλα τα μέσα» στις έρευνες για τη χθεσινή επίθεση στο Μανχάταν, δράστης της οποίας φέρεται να είναι ένας Ουζμπέκος που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2010, έδωσε ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν.

    «Το Ουζμπεκιστάν είναι έτοιμο να παράσχει όλες του τις δυνάμεις και όλα τα μέσα για να συνδράμει την έρευνα για αυτή την τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ουζμπέκος πρόεδρος Τσαβκάτ Μιρτζιόγεφ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

    «Η τραγωδία η οποία συνέβη επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη να ενωθούν οι προσπάθειες όλης της διεθνούς κοινότητας στον πόλεμο εναντίον αυτής της πρόκλησης της εποχής μας», πρόσθεσε ο Μιρτζιόγεφ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ και στις οικογένειες των θυμάτων.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, εκατοντάδες πολίτες του Ουζμπεκιστάν, μιας πρώην σοβιετικής δημοκρατίας η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι μουσουλμάνοι, πολεμούν στις τάξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία.

    Related Posts