• ΗΠΑ: Ρεπορτάζ στην Αμερική του Τραμπ, έναν χρόνο μετά

    Στη μικρή αυτή πόλη της βιομηχανικής κοιλάδας του ποταμού Οχάιο η ανεργία πέφτει, το εργοστάσιο κατασκευής ιαπωνικών φορτηγών επεκτείνεται και η αισιοδοξία επιστρέφει. Είναι η μικρογραφία της μαχητικής Αμερικής που υποσχέθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την εκλογή του στις 8 Νοεμβρίου 2016.

    Από το Γουίλιαμστάουν, που απέχει 500 χιλιόμετρα από την Ουάσινγκτον, οι πολιτικές αναταράξεις που κλονίζουν τον Λευκό Οίκο μοιάζουν αδιάφορες και τεχνητές. Στην κομητεία αυτή, το 70% των ανθρώπων γιόρτασε τη νίκη. Και έναν χρόνο μετά παραμένουν πιστοί στην επανάσταση του Τραμπισμού.

    «Τα πάμε πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι πριν από τις εκλογές», εξηγεί η δήμαρχος του Γουίλιαμσταουν Τζιν Φορντ, μίας πόλης 3.000 κατοίκων. Ο δέκτης της τηλεόρασης στο γραφείο της είναι καρφωμένος στο Fox News, το αγαπημένο του Τραμπ.

    Οι υποστηρικτές του Τραμπ διαπιστώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις βαλτώνουν στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν αμφιβάλλουν για την καλή θέληση του εκλεκτού τους και θεωρούν ότι η ευθύνη ανήκει στο Κογκρέσο, τους μηχανισμούς, τους Δημοκρατικούς, τα μέσα ενημέρωσης, τους δικαστές…

    Related Posts