• Ντόρα Μπακογιάννη: Λάσπη στον ανεμιστήρα από τον κ. Τσίπρα

  Την αντίδραση της βουλευτή της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος διέφυγε στο εξωτερικό επειδή η ίδια, που ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών δεν φρόντισε να διαβιβάσει το ένταλμα για να συλληφθεί.

  «Ο πρωθυπουργός σήμερα αναφέρθηκε στο όνομά μου και με συνέδεσε με τη διαφυγή κατηγορουμένων στο εξωτερικό.

  Όφειλε να γνωρίζει ότι η απαγόρευση εξόδου από μια χώρα ούτε επιβάλλεται ούτε κοινοποιείται, σε κανένα μέρος του κόσμου, από τον υπουργό Εξωτερικών», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης και των αρχών».

  Ακόμη, σημείωσε ότι «θα περίμενε κανείς ακόμη και από τον κ. Τσίπρα να γνωρίζει τα στοιχειώδη. Διαφορετικά, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία, εν γνώσει του συνεχίζει την προσφιλή του μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα».

  Κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός, που απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στην υπόθεση Siemens και στον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο, λέγοντας ότι «διέφυγε στο εξωτερικό χάρη στο γεγονός ότι η κ. Μπακογιάννη δεν φροντισε να διαβιβάσει το ένταλμα για να συλληφθεί».

  Related Posts