• Αλ. Τσίπρας για Paradise Papers: Να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά το χτύπημα της φοροδιαφυγής

  Ως βασική αιτία που οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την αδιαφανή δράση μίας «καλομαθημένης οικονομικής ελίτ», την «διαπλοκή της με το πολιτικό σύστημα και τη σταθερή αντίστασή της να επωμιστεί τα βάρη που της αναλογούσαν», με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers

  «Το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων είναι μια πρόκληση τόσο για την παγκόσμια κοινότητα όσο και για την ελληνική κυβέρνηση. Μια καλομαθημένη οικονομική ελίτ φορτώνει προκλητικά τα βάρη που της αναλογούν στους πιο αδύναμους». Επίσης χαρακτηρίζει το ζήτημα πρόκληση και για την Παγκόσμια Κοινότητα».

  «Δεν μπορεί να υπάρξει δικαιότερος κόσμος, ούτε ελπίδα για τους εργαζόμενους, χωρίς διαφάνεια και δικαιοσύνη στα φορολογικά βάρη» αναφέρει.

  Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα οι αποκαλύψεις που ξεκίνησαν χτες για τα Paradise Papers επιβεβαιώνουν την άδικη, παράλογη, τραγική πραγματικότητα του κόσμου μας. Η παγκόσμια ελίτ αποκρύπτει τεράστια χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους, αποφεύγοντας συστηματικά τον έλεγχο και την φορολόγηση των οικονομικών της δραστηριοτήτων. Και αυτό, την στιγμή που δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, σηκώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης και της ασύδοτης εκμετάλλευσης. Την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι αποκλεισμένοι και τα θύματα της φτώχειας, της ανεργίας, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

  «Πρόκειται για έναν απάνθρωπο μηχανισμό, που χαρακτηρίζει τον καπιταλισμό της εποχής μας, και που αναπαράγει και διευρύνει συνεχώς τις παγκόσμιες ανισότητες» σημειώνει.

  Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης προτείνει:

  • Να δίνουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς
  • Να ενισχύσουμε τις δυνάμεις εκείνες της ενημέρωσης, που έχουν το θάρρος να αποκαλύπτουν πλευρές αυτού του τεράστιου μηχανισμού φορολογικής απάτης.
  • Και φυσικά να συνεχίσουμε στη χώρα μας, ακόμα πιο αποφασιστικά το χτύπημα της φοροδιαφυγής και την επιβολή κανόνων διαφάνειας και δικαιοσύνης.

  Σκοπός σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι να εδραιωθεί επιτέλους στην Ελλάδα ένα δίκαιο μοντέλο ανάπτυξης, που θα στηρίζει τις ανάγκες των πολλών.

  «Εμείς είμαστε δεσμευμένοι σε αυτό τον αγώνα για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες του ελληνικού λαού και να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης» δηλώνει κλείνοντας.

  Related Posts