• Παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό οι πρώην συνεργάτες του Τραμπ, Μάναφορτ και Γκέιτς

    Ο Πολ Μάναφορτ και ο Ρικ Γκέιτς, επικεφαλής και αναπληρωτής επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ στο πρώτο της στάδιο, θα μείνουν υπό κατ’ οίκον περιορισμό και υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση της θέσης τους, αποφάνθηκε ομοσπονδιακή δικαστής στις ΗΠΑ.

    Η απόφαση ισχύει μέχρι οι κατηγορούμενοι να δώσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, ώστε η δικαστής Έιμι Μπέρμαν Τζάκσον να μπορέσει να ορίσει το ποσό της εγγύησης για την απελευθέρωσή τους.

    Οι δύο άνδρες θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο μέσα στον Δεκέμβριο, για να συζητηθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει η δίκη τους. Ήδη έχει προταθεί η 7η Μαΐου του 2018.

    Οι κατηγορίες αφορούν προγενέστερη περίοδο εκείνης κατα την οποία οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν με τον τότε υποψήφιο και νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ και περιλαμβάνουν τη συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την μη καταγραφή τους ως πράκτορες ξένων συμφερόντων, καθώς ο Π. Μάναφορτ εργαζόταν για τον φιλορώσο πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    Related Posts