• Τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου καταθέτει η Ν.Δ.

  Νέα οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφάλειας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

  Μεταξύ άλλων, κάλεσε για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς «η κυβέρνησή του μοιάζει όχι μόνον να μην μπορεί, αλλά και να μην θέλει να προστατεύσει την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας»

  «Αντί να μιλάνε αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας λύσουν, επιτέλους, τα χέρια της αστυνομίας η οποία, όταν δεν εμποδίζεται από τις ιδεοληψίες τους, κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ακόμη, προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

  Ο κ. Μητσοτάκης μνημόνευσε και τα ζητήματα που έθεσε στον Πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση, την περασμένη Παρασκευή, της ερώτησής του για την εγκληματικότητα.

  Όπως είπε, μίλησε για:

  – τις επιπτώσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, που έβγαλε από τις φυλακές 2.000 κρατούμενους, που είχαν καταδικασθεί για κακουργήματα, πολλοί εκ των οποίων υποτροπίασαν

  – την ανάγκη να λειτουργήσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος

  – τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα

  – την απαράδεκτη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, κάνοντας ρητή αναφορά στις επιθέσεις που δέχονται σχεδόν καθημερινά οι αστυνομικοί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

  – τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις συμπεριφορές τραμπούκων στα Πανεπιστήμια, τους οποίους η Κυβέρνηση καταγγέλλει στα λόγια, ενώ στην πράξη τους προστατεύει.

  «Σε όλα αυτά ο κ. Τσίπρας απάντησε με αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες. Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την πραγματικότητα», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., για να καταλήξει: «Δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις μέρες για να εκδηλωθεί νέα τρομοκρατική επίθεση με σφαίρες κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ».

  Related Posts