• Τι είπε ο Δ. Κουφοντίνας στην ακρόαση για τη χορήγηση άδειας

    Την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του επικαλέστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας κατά την ακρόασή του από το Τριμελές Συμβούλιο των φυλακών.

    «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική μονάδα που είχα» φέρεται να είπε στο Συμβούλιο των φυλακών ο Κουφοντίνας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ρωτήθηκε για τη θέση του απέναντι στις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ως μέλος της 17Ν.

    Πηγές των φυλακών τονίζουν ότι η άδεια που χορηγείται δεν συνιστά ούτε αθώωση ούτε καταδίκη του κρατούμενου αφού ο νόμος, δεν θέτει διακρίσεις για το ποιοι κρατούμενοι θα πάρουν άδεια με βάση το αδίκημα που καταδικάστηκαν, αλλά μόνο με βάση τη συμπεριφορά τους στις φυλακές και «την καλή χρήση της».

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, άδεια δικαιούνται όλοι οι κρατούμενοι, ενώ οι ισοβίτες όταν συμπληρώσουν οκτώ χρόνια πραγματικής κράτησης.

    Related Posts