• Καταλονία: Βέβαιος ο Πουτζντεμόν για επερχόμενη νίκη των αποσχιστικών δυνάμεων στις εκλογές

    Βέβαιος για την επικράτηση των φιλο-αποσχιστικών δυνάμεων στις εκλογές του Δεκεμβρίου στην Καταλονία δηλώνει ο έκπτωτος τοπικός πρωθυπουργός της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι του Βελγίου, η πολιτική σκηνή του οποίου εξακολουθεί να ταλαντεύεται στα απόνερα της καταλανικής κρίσης.

    Στο φύλλο της εφημερίδας De Morgen, επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι παρουσιάζεται ικανοποιημένος με τις διαβεβαιώσεις του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Mισέλ, την Τετάρτη, στο βελγικό κοινοβούλιο, ότι η Δικαιοσύνη θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για την έκδοση ή μη του Κ. Πουτζντεμόν και η πολιτική εξουσία δεν θα έχει την παραμικρή ανάμιξη.

    Δυσαρεστημένο με τον κ. Ραχόι εμφανίζει ωστόσο τον τοπικό πρωθυπουργό της Φλάνδρας Γκέερτ Μπουρζουά η De Tijd, στο βαθμό που ο Φλαμανδός εθνικιστής πολιτικός θεωρεί ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός θέλησε να τον υποβαθμίσει, δηλώνοντας ότι «ο μοναδικός του συνομιλητής σε ό,τι αφορά το Βέλγιο είναι ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Mισέλ».

    Related Posts