• Δήμος Αθηναίων: “Πράσινο φως” για το αποτεφρωτήριο

  Την έγκριση του για τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο ΟΤ 17 του Ελαιώνα έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.

  Την πρόταση για έγκριση ενέκριναν όλες οι παρατάξεις, πλην Ελληνικής Αυγής. Την καταψήφισε δε, και ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Γ. Μωραϊτάκης.

  Με την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στην χωροθέτηση του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, στο Ο.Τ. 17 στον Ελαιώνα, “ανοίγει ο δρόμος” για την κατασκευή του, καθώς όπως ενημέρωσαν οι εισηγητές του θέματος, είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης.

  Προηγουμένως, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, ξεκαθάρισε ότι, το αποτεφρωτήριο νεκρών “δεν είναι κλίβανος του Άουσβιτς, όπου καίγεται ζωντανή σάρκα” για να προσθέσει: “Όσοι το πιστεύουν αυτό έχουν υποπέσει σε πλάνη”.

  Τόνισε πως, “το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών θα είναι όπως τα κοιμητήρια και θα είναι χώρος γαλήνης για όσους τιμούν το αγαπημένο πρόσωπο που έχασαν”.

  Εξήγησε ότι, “θα υπάρξει όφελος για την περιοχή του Ελαιώνα”, καθώς το Ο.Τ. 17 των 60 στρεμμάτων μόλις το 5% θα αφορά στις εγκαταστάσεις του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών και το υπόλοιπο 95% θα είναι πάρκο.

  Έντονη κριτική ασκήθηκε από την αντιπολίτευση για τον τρόπο που η διοικούσα παράταξη εισηγήθηκε το θέμα έγκρισης χωροθέτησης του αποτεφρωτηρίου. Όπως τόνισε η αντιπολίτευση, “η διοίκηση Καμίνη έπρεπε προηγουμένως να έχει ενημερώσει τους κατοίκους της 3ης Δ.Κ. για τη συνολική παρέμβαση που δρομολογείται στην περιοχή και μετά να τους ζητήσει την έγκρισή τους για το κέντρο αποτέφρωσης”. Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε ότι, με βάση τις χρήσεις γης στα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου στον Ελαιώνα, δρομολογούνται παρεμβάσεις για δημιουργία πάρκων και χώρων αναψυχής.

  Related Posts