• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • Δήμος Λαρισαίων: 4000 οικογένειες στα κοινωνικά τιμολόγια

  Περίπου 4.000 νοικοκυριά της Λάρισας, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στα Κοινωνικά Τιμολόγια του δήμου Λαρισαίων και της ΔΕΥΑ Λάρισας, από την ημέρα που εφαρμόστηκε το μέτρο, τον Απρίλιο 2015 μέχρι σήμερα.

  Πρόκειται για 2.077 άπορους πολίτες, 1.051 άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), 542 πολύτεκνους, 234 συνταξιούχους, 60 μακροχρόνια άνεργους, 33 μονογονεϊκές οικογένειες, και ένας νέος επαγγελματίας, ενώ σημαντικός αριθμός ωφελουμένων είναι οικογένειες-άτομα δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», οι οποίοι υποστηρίζονται και από το πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).

  Η πολιτική απόφαση διεύρυνσης των κοινωνικών ομάδων, που εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, έγινε στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, από το δήμο Λαρισαίων.

  Σημειώνεται πως ο δήμος συνεχίζει τη διαδικασία συλλογής και αξιολόγησης αιτήσεων για τη συμμετοχή δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ, και στο δικαίωμα για μειωμένα δημοτικά τέλη μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

  Κατηγορίες και κριτήρια ένταξης

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ οι κοινωνικές ομάδες που ωφελούνται από το Πρόγραμμα είναι:

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΡΩΝ
  Α. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

  Β. Ποσοστό έκπτωσης 100% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ (οικογενειακό εισόδημα έως 7000 ευρώ).

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΜΕΑ
  Α. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μείωση κατά 50% στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού

  Β. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (συμπεριλαμβανομένων και των νεφροπαθών) και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ, ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  3.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

  Α. Πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000ε απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και πολύτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο από 20.000ε μείωση κατά 50% του τέλους καθαριότητας και φωτισμού.

  Β. Πολύτεκνες οικογένειες έως τέσσερα παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ. Πολύτεκνες οικογένειες από πέντε έως οχτώ παιδιά και εισόδημα μέχρι 35.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  Πολύτεκνες οικογένειες από εννέα παιδιά άνω και εισόδημα μέχρι 35.000e ποσοστό έκπτωσης 75% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
  Μονογονεικές οικογένειες με τρία παιδιά και εισόδημα έως 20.000ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  5.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

  Συνταξιούχοι με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000ε ποσοστό έκπτωσης 30% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ
  Μακροχρόνια άνεργοι με εισόδημα έως 10.000 ε ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
  Νέοι Επαγγελματίες έως 35 ετών για τα πέντε πρώτα χρόνια (εξαιρούνται τα ισόγεια καταστήματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος) και εισόδημα έως 10.000ε, ποσοστό έκπτωσης 50% στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΛ.

   

  Related Posts