• Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας βρίσκεται στις Βρυξέλλες, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία σε ό,τι αφορά την ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων...
  Read More
  Πρωτοβουλία Δένδια για τη διεύρυνση της ΕΕ. στα δυτικά Βαλκάνια

  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Τα θεμέλια για να γίνει Χριστουγεννιάτικος προορισμός έβαλε φέτος η Θεσσαλονίκη, με εκδηλώσεις και στολισμό που αρμόζουν σε μια μεγάλη...
  Read More
  Μπήκαν τα θεμέλια για να γίνει η Θεσσαλονίκη Χριστουγεννιάτικος προορισμός

  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η Διδώ, αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και από...
  Read More
  Έρχεται νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας

  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!

  Ο Ανδρέας Βαζαίοςκατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Γλασκώβης, μόλις μισή ώρα αφότου...
  Read More
  Δύο μετάλλια από τον Ανδρέα Βαζαίο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης!
 • Κλείνει ο δήμος Ικαρίας αντιδρώντας στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

  Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας με την απόφαση του εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην «ποικιλόμορφη φοροεπιδρομή και στις συνεχείς μειώσεις άμεσες ή έμμεσες μισθών και συντάξεων, που υφίστανται οι κάτοικοι των νησιών μας, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός», καθώς και στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ.

  Στη σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι ο Δήμος Ικαρίας και όσοι φορείς συμφωνήσουν στην αναγκαιότητα αυτής της διαμαρτυρίας και στο πλαίσιο διεκδικήσεων, θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22/11/2017 στην πλατεία Άγιου Κηρύκου στις 12:00 το μεσημέρι, με παράλληλο συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου.

  Διαβάστε την ανακοίνωση:

  Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας με την απόφαση του στην 16η συνεδρίαση του 2017, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ποικιλόμορφη φοροεπιδρομή και στις συνεχείς μειώσεις άμεσες ή έμμεσες μισθών και συντάξεων, που υφίστανται οι κάτοικοι των νησιών μας, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, τα τελευταία χρόνια κατ’ εφαρμογή των «μνημονίων», αλλά στην πραγματικότητα, κατ’ εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., όπως αυτή εφαρμόζεται σ’ ολόκληρη την ΕΕ με «μνημόνια» ή χωρίς «μνημόνια», με πραγματικό στόχο την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και το ξεπέρασμα της κρίσης. Αυτήν την πολιτική εφαρμόζει με ιδιαίτερη πειθαρχία και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Σ’ αυτή τη φοροεπιδρομή στο εισόδημα έρχεται να προστεθεί, σε ότι αφορά τους κατοίκους των νησιών μας και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ. Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά μας καθιερώθηκε, με απόφαση της Βουλής, μετά από επίμονους διεκδικητικούς αγώνες των νησιωτών και πιέσεις στην Κυβέρνηση Ζολώτα και στη Βουλή, ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα μιας σειράς αρνητικών παραγόντων που συνεπάγεται η «νησιωτικότητα» και πριν απ’ όλα το αυξημένο κόστος διαβίωσης στις νησιωτικές περιοχές λόγω, μεταξύ άλλων, του συνεχώς αυξανόμενου κόστους αεροπορικής και θαλάσσιας μεταφοράς, ανθρώπων και προϊόντων.

  Μεταξύ των παραγόντων, που επιδεινώνουν σοβαρά τη ζωή στα νησιά μας, είναι και οι μεγάλες, δραματικές ελλείψεις στον ζωτικής σημασίας δημόσιο τομέα της υγείας λόγω των συνεχών περικοπών χρηματοδότησης του. Η κατάσταση αυτή, που, παρά την προσφορά του υγειονομικού προσωπικού, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας, τους υποχρεώνει να μεταβαίνουν συχνά στην ηπειρωτική Ελλάδα. Συνεπώς, κάθε μέτρο που έρχεται να αντισταθμίσει αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες που κάνουν πιο δύσκολη και πιο ακριβή τη ζωή στα νησιά, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «ευνοϊκή ρύθμιση» ή «προνόμιο», και ασφαλώς δεν μπορεί, ανάλογα με τις συγκυρίες, να τίθεται σε αμφισβήτηση. Αντίθετα, παίρνοντας υπόψη την επιδεινούμενη οικονομική, κοινωνική και δημογραφική κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο λαός μας και με ιδιαίτερη ένταση οι κάτοικοι των νησιών μας, επιβάλλεται να αυξηθεί παραπέρα η μείωση του ΦΠΑ στο 50% ..

  Το Δημοτικό Συμβούλιο σημειώνει ότι και μια ακόμη μείωση δεν πρόκειται να αντισταθμίσει όλους τους παράγοντες που κάνουν δύσκολη τη ζωή των νησιωτών. Αποτελεί όμως μια ανακούφιση και αναγνώριση των προβλημάτων διαβίωσης τους.
  Επισημαίνει ότι παρόμοια μέτρα μειωμένων –και σε μεγαλύτερο βαθμό- φορολογικών συντελεστών εφαρμόζονται στις νησιωτικές περιοχές και άλλων χωρών της ΕΕ.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας ζητά από την Κυβέρνηση

  Να μην επιδεινώσει παραπέρα την ήδη δεινή κατάσταση των κατοίκων των νησιών μας,
  Να απορρίψει κάθε σκέψη για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, που θα εντείνει την δραματική δημογραφική αιμορραγία που βιώνουν πολλά από αυτά.
  Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 για κάθε παιδί
  Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
  Απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου
  Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας καλεί τους κατοίκους των νησιών μας

  Να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην άγρια επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα και τα δικαιώματα τους καθώς και στο ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο στις 22 Νοεμβρίου.
  Να διεκδικήσουν, μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, τα βιβλία, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του τηλεφώνου.
  Να απαιτήσουν την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στους τομείς της υγείας, πρόνοιας, παιδείας.
  Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας αποφάσισε ομόφωνα ως προς την μορφή αντίδρασης, κατά πλειοψηφία ως προς το πλαίσιο αιτημάτων (απείχαν οι σύμβουλοι της ΠΕΑ -καταψήφισε η Ικα.Ρι.Α – η ΑΣΠΙ πρότεινε να επικεντρωθούμε μόνο στην διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ) να διοργανώσει ο Δήμος Ικαρίας και όσοι φορείς συμφωνήσουν στην αναγκαιότητα αυτής της διαμαρτυρίας και στο πλαίσιο διεκδικήσεων, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22/11/2017 στην πλατεία Άγιου Κηρύκου στις 12:00 το μεσημέρι, με παράλληλο συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας καλεί τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων και τα σωματεία των εργαζόμενων, να συμβάλουν στην μαζική αντίδραση απέναντι στην εντεινόμενη φοροεπιδρομή που εφαρμόζει με ιδιαίτερη πειθαρχία και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

   

   

  Related Posts