• Στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης για παράβαση καθήκοντος

  Στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/δικων Αθηνών, στέλνει τον Δήμαρχο Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη το ΑΣΕΠ για να του ασκηθεί Ποινική Δίωξη, για παράβαση καθήκοντος για παράνομες προσλήψεις προσωπικού.


  Αυτό προκύπτει από την έκδοση ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ¨ΚΟΛΑΦΟ¨ για τον Δήμο από τους Επιθεωρητές του ΑΣΕΠ, που έλεγξαν διαδικασίες προσλήψεων στο Δήμο Ν. Σμύρνης.

  Με το ίδιο ΠΟΡΙΣΜΑ ο δήμαρχος Στ.Τζουλάκης παραπέμπεται και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για άσκηση Πειθαρχικής Δίωξης για το αδίκημα της μη τέλεσης του Υπηρεσιακού Καθήκοντος του.

  Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες της neasmyrnisnews.gr περιγράφονται σε ΠΟΡΙΣΜΑ που συνέταξαν Επιθεωρητές του ΑΣΕΠ κατόπιν καταγγελιών υποψηφίων για πρόσληψη που με διάφορα τεχνάσματα της Δημοτικής Αρχής αποκλείστηκαν από τους πίνακες προσληφθέντων.
  Απορία δημιουργεί το γεγονός ότι το ΠΟΡΙΣΜΑ έμεινε μυστικό ακόμα και από τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης- που ίσως το πληροφορηθούν και αυτοί από το δημοσίευμα μας- παρά το γεγονός ότι δημιουργεί μείζονες συνέπειες για την Δημοτική Αρχή
  Το ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ του ΑΣΕΠ κάνει λόγο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας για α)παραβίαση των αρχών της διαφάνειας β)παραβίαση των αρχών της νομιμότητας γ)παραβίαση των αρχών της αντικειμενικότητας και δ)παραβίαση των αρχών της δημοσιότητας.
  Το ΠΟΡΙΣΜΑ κάνει λόγο για σωρεία παράνομων ενεργειών και μεθοδεύσεων κατά την διαδικασία επιλογής προσωπικού.
  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ζητείται και οικονομικός καταλογισμός σε βάρος του Δημάρχου Στ.Τζουλάκη των ποσών που κατέβαλλε ο δήμος Ν.Σμύρνης για την μισθοδοσία παρανόμως προσληφθέντων υπαλλήλων, καλώντας τον να τα επιστρέψει στο Ταμείο του Δήμου. Ζητά δε να ενημερωθεί άμεσα το ΑΣΕΠ για την επιστροφή των χρημάτων τα οποία δεν καταλογίζει στους παρανόμως προσληφθέντες, αφού προσέφεραν μέχρι τώρα τις υπηρεσίες τους και δεν ευθύνονται για την παράνομη πρόσληψή τους.
  Το ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ πέραν των άλλων κοινοποιείται στην Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στον Υπουργό Εσωτερικών σύμφωνα με τον Νόμο, για τις δικές τους ενέργειες.
  Άμεσος είναι ο κίνδυνος να τεθεί σε αργία ο Δήμαρχος από την πειθαρχική δίωξη που υποχρεούται να ασκήσει ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την παραλαβή του ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ, ανεξάρτητα από την εξέλιξη του Ποινικού σκέλους της υπόθεσης.
  Η υπόθεση αυτή μπορεί να γίνει καταλύτης εξελίξεων στο Δημαρχείο λαμβανομένου υπόψη ότι ο χρόνος ωρίμανσης του Ποινικού σκέλους της θα συμπίπτει πιθανά με τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων Δημοτικών Εκλογών.
  Ακόμη υπάρχουν πληροφορίες ότι στο πολυσέλιδο ΠΟΡΙΣΜΑ των ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ περιέχονται αναλυτικά λεπτομέρειες για τις πράξεις, παραλείψεις, βαριές αμέλειες και τον πιθανολογούμενο δόλο που εκδηλώθηκαν κατά την διαδικασία αυτών των προσλήψεων, μη τηρουμένου κανενός Νόμου και καμίας διαδικασίας.

  Πηγή: http://neasmyrninews.gr

   

  Related Posts