• Γ. Ιωακειμίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: «Περάσαμε τρία χαμένα χρόνια»

  Την άποψή του ότι η αντιπαράθεση της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια οδήγησε σε απομόνωση και τεράστιες απώλειες για την Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε από το βήμα του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» και δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης.


  Ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι πριν από τρία χρόνια με το Μνημόνιο είχε υποστεί την μεγαλύτερη καταστροφή σε μια εποχή όπου οι ανάγκες αυξάνονταν ραγδαία. Με την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Εσωτερικών έδειξε δείγματα υποστήριξης του θεσμού και προθέσεις αναστροφή της κατηφόρας. Ομως η ηγεσία της ΚΕΔΕ επέλεξε να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση που προσδιοριζόταν από την κεντρική πολιτική με την αίσθηση της προσωρινότητας της κυβέρνησης.

  Ο κ. Ιωακειμίδης υπογράμμισε την απουσία θέσεων της κυβέρνησης ιδιαίτερα στο θέμα της Μεταρρύθμισης όμως συμπλήρωσε ότι ούτε η ΚΕΔΕ ανέπτυξε συγκεκριμένες και αξιόπιστες θέσεις και πολύ περισσότερο επέλεξε να φύγει από το διάλογο.

  Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία που γίνονται όπως οι προσλήψεις 9.000 μονίμων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τα χρηματοδοτικά προγράμματα που βγαίνουν στον αέρα, ενώ υπάρχουν και τεράστια λάθη που γίνονται από πλευράς υπουργείου χωρίς να βρίσκεται εκεί η ΚΕΔΕ για να τα σημειώσει και να κάνει αντιπροτάσεις.
  Ως τέτοια ανέφερε το μοίρασμα χρημάτων στους δήμους με ξεχωριστό και όχι θεσμοθετημένο τρόπο, η μη κατάργηση των αποκεντρωμένων διοικήσεων κλπ.
  Αυτά όλα είπε ο κ. Ιωακειμίδης αποφασίζονται από ανθρώπους στο Υπουργείο που δεν έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κι όμως η ΚΕΔΕ λείπει από εκεί γιατί έχει επιλέξει την κεντρικοπολιτική κόντρα.
  Ετσι με τις αντιπαραθέσεις που δεν έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκησης είπε ο επικεφαλής της Νέας Αυτοδιοίκησης χάσαμε τρία σημαντικά χρόνια.

   

   

  Related Posts