• ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου: Επιστολή στον Πρωθυπουργό για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

    Τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή την παράτασή διατήρησής τους, έως ότου παρθεί μία δίκαιη και ορθολογική απόφαση σχετικά με το μείζον αυτό θέμα ζητά ο πρόεδρος της ΠΕΔ Β. Αιγαίου και δήμαρχος Λέσβου Σπ. Γαληνός, με επιστολή του, από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

    Ο κ. Γαληνός αναφέρει ότι η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ «πέραν όμως των ήδη γνωστών συνεπειών στον οικονομικό τομέα, με την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, έγιναν κάτι παραπάνω από εμφανείς και οι εθνικοί λόγοι για τους οποίους τα νησιά μας είναι ένας χώρος στον οποίο πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα. Με τον κ. Ρ.Τ. Ερντογάν να διεκδικεί έως και την αναθεώρηση της συνθήκης της Λοζάνης αλλά και κάθε είδους άλλη διεκδίκηση, γίνεται αντιληπτό ότι είναι στρατηγικής σημασίας να προστατευθούν και να ενισχυθούν με κάθε τρόπο οι τοπικές νησιωτικές κοινωνίες.

    Χαρακτηριστικά θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ο ήδη αυξημένος πληθυσμός των κατοίκων των νησιών που επισκέπτεται Τουρκικές πόλεις για να πραγματοποιήσει φθηνές αγορές προϊόντων, ειδών πρώτης ανάγκης και υπηρεσιών, σε μια ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, θα υπερδιπλασιαστεί προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημίες στις ήδη δοκιμαζόμενες τοπικές οικονομίες, απειλώντας με λουκέτο πολλές επιχειρήσεις υπό το καθεστώς αυτού του αθέμιτου ανταγωνισμού. Η οικονομική ανάπτυξη στα νησιά μας σημαίνει ανάπτυξη για ολόκληρη την Ελλάδα αλλά κυρίως σημαίνει ζωντανή και δυνατή ακριτική Ελλάδα».

    Related Posts