• Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας: Χρηματοδότηση ύψους 12,6 εκ. ευρώ για το δίκτυο φυσικού αερίου

  Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 12,6 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία με τον περιφερειάρχη, Θ. Καρυπίδη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης.


  Με την συγκεκριμένη απόφαση η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 (ΣΑΕΠ 041) και χρηματοδοτείται με 12,6 εκατ. ευρώ.

  «Μετά τις συστηματικές και τεκμηριωμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και την άψογη συνεργασία που υπήρξε τόσο με τα αρμόδια υπουργεία, όσο και με τη ΔΕΔΑ Α.Ε., η έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία βρίσκεται ακόμα ένα βήμα πιο κοντά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

  Ο περιφερειάρχης κάνει λόγο για ένα «αποφασιστικό βήμα», που οδηγεί στην υλοποίηση του έργου.

  Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΔΑ Α.Ε., η οποία συνέταξε και τη μελέτη βιωσιμότητας, ενώ η εξασφάλιση της χρηματοδότησης φέρνει πιο κοντά την έναρξη των εργασιών που προσδιορίζεται πλέον για το 2019.

  «Όσο δυναμώνει η αμφισβήτηση, τόσο πιο δυνατό θα είναι το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργάστηκε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας σε βάρος της Δυτικής Μακεδονίας.

  Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, το Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Θεόδωρο Τερζόπουλο και όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα.

  Related Posts