• Όλγα Γεροβασίλη: Έρχεται η προσωπική κάρτα υπαλλήλου και η e-αξιολόγηση

  Τη δημοπράτηση σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS), μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί η προσωπική κάρτα κάθε δημοσίου υπαλλήλου και θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την υπηρεσιακή του διαδρομή , προαναγγέλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

  Για την ακρίβεια, σε συνέντευξή της στην χθεσινή Kontranews, η κ. Γεροβασίλη επισημαίνει ότι η προσωπική κάρτα, θα τον συνοδεύει από την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, τις εκθέσεις αξιολόγησης, φτάνοντας μέχρι την έκδοση της σύνταξής του.

  Αναφέρει, επίσης, ότι ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης, «ώστε ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να έχει άμεση πρόσβαση στις απαιτούμενες διαδικασίες», ενώ επισημαίνει ότι στόχος του υπουργείου είναι να παρέχει στους ανθρώπους της δημόσιας διοίκησης «σύγχρονα εργαλεία, τεχνογνωσία και δυνατότητες προσωπικής εξέλιξης, ώστε οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν πιο φιλικές για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, ικανοποιώντας τις ανάγκες του 21ου αιώνα».

  Ηλεκτρονική αξιολόγηση

  Η προετοιμασία του νέου τύπου αξιολόγησης, ο οποίος θα αφορά την αξιολόγηση του 2017 με την μοναδική αλλαγή να αφορά τον ηλεκτρονικό τρόπο των διαδικασιών, φαίνεται ότι εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, όπως προκύπτει από τη συνέντευξη της υπουργού, η οποία αναφέρει ότι «ολοκληρώνουμε τις επόμενες ημέρες την ηλεκτρονική πλατφόρμα αξιολόγησης, ώστε ο κάθε δημόσιος υπάλληλος να έχει άμεση πρόσβαση στις απαιτούμενες διαδικασίες».

  Σε ερώτηση για την αξιολόγηση η κ. Γεροβασίλη ανέφερε στο υπουργείο αρχικά «βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φόβο και την καχυποψία των ανθρώπων της Δημόσιας Διοίκησης, που ήταν εύλογα σε ένα βαθμό, μετά τα όσα βίωσαν με την τιμωρητική «αξιολόγηση» της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

  «Οι νομοθετικές μας ωστόσο παρεμβάσεις», συμπλήρωσε η υπουργός, «με στόχο την αποκατάσταση του κύρους των δημοσίων υπαλλήλων και της εργασιακής ειρήνης στις δομές του δημόσιου τομέα, λειτούργησαν καταλυτικά, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού να ανταποκριθεί στη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία συνδέεται άμεσα με την υπηρεσιακή τους εξέλιξη».

  Κάρτα υπαλλήλου

  Η υπουργός αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του Μητρώου Ανθρωπίνου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου, πιο γνωστό ως «Απογραφή» και σύμφωνα με την ίδια, προχωρά «ένα στρατηγικό έργο τους επόμενους μήνες».

  «Έχουμε ήδη συντάξει το τεχνικό δελτίο, ώστε να δημοπρατήσουμε σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το έργο του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (HRMS)».

  Σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός, η κάρτα θα καταγράφει τα πάντα: «Πρόκειται για ένα έργο που θα δημιουργεί την προσωπική κάρτα κάθε δημοσίου υπαλλήλου και θα καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την υπηρεσιακή του διαδρομή. Από την πρόσληψη, την υπηρεσιακή εξέλιξη, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, την επιμόρφωσή, τις εκθέσεις αξιολόγησης, φτάνοντας μέχρι την έκδοση της σύνταξής τους».

  «Αντιλαμβάνεστε πόση γραφειοκρατία και πόσα έγγραφα αφαιρούνται με αυτό το έργο για κάθε υπηρεσιακή μεταβολή», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη.

   

  Related Posts