• Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Εθνική σύμπνοια και ομόνοια διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), όπως δήλωσε μετά το τέλος της...
  Read More
  Εθνική σύμπνοια στο συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, γνωστοποίησε με...
  Read More
  Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ κοντά στην Κρήτη

  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου...
  Read More
  Απεργούν οι γιατροί στην Αττική

  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Σύσκεψη με τους περιφερειάρχες για τα ζητήματα που απασχολούν τον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, είχε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με...
  Read More
  Σύσκεψη Θεοδωρικάκου με περιφερειάρχες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων και επενδύσεις

  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

  "Η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας συνιστά σημαντικότατη καινοτομία. Θωρακίζει θεσμικά την αντιμετώπιση της διαφθοράς και δημιουργεί τις βάσεις για...
  Read More
  Κ. Μητσοτάκης: Σημαντικότατη καινοτομία η η δημιουργία της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
 • «Χρονιά ορόσημο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2018»

  ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ

  Τη βεβαιότητα ότι «το μέλλον ανήκει στην αυτοδιοίκηση», εκφράζουν οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός στα μηνύματά τους με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, κατά την οποία αμφότεροι τονίζουν την ανάγκη ουσιαστικής συμβολής των ΟΤΑ στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας «με ουσιαστικές αρμοδιότητες και τους αναλογούντες ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους».

  Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Το 2017 ήταν για την Αυτοδιοίκηση μία χρονιά διεκδικήσεων, αγώνων και εξωστρέφειας. Με ωριμότητα, ενότητα και σύνθεση δυναμώσαμε τη φωνή μας, υπερασπιστήκαμε τα συμφέροντα των πολιτών, δώσαμε ένα νέο πιο σύγχρονο πρόσωπο στις τοπικές μας κοινωνίες, καταθέσαμε προτάσεις για να κρατήσουμε τους νέους στη χώρα μας. Με συστηματική δουλειά, προσπάθεια, σχέδιο , οργάνωση και προγραμματισμό, πετύχαμε πολλά.

  Κρατήσαμε την κοινωνία όρθια, ενισχύσαμε την κοινωνική συνοχή και υψώσαμε το ανάστημα μας απέναντι σε μία κυβέρνηση που συχνά υποβάθμιζε το θεσμικό μας ρόλο.

  Αποκέντρωση και μητροπολιτική διακυβέρνηση τα κλειδιά για την εθνική ανάπτυξη.

  Η Αυτοδιοίκηση μαζί με τους πολίτες, μπορεί να γίνει ο γνήσιος θεσμικός εκφραστής ενός νέου Κράτους Ανάπτυξης, που μέσα από την αρχή της εγγύτητας, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της νέας παραγωγικής και αναπτυξιακής πορείας της χώρας, κατά τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Η χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο Τοπικής Διακυβέρνησης, με Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και ουσιαστική Αποκέντρωση.

  Η Ελλάδα της Δημοκρατικής Διακυβέρνησης χρειάζεται μία ριζική μεταρρύθμιση. Ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και αυτό θα το διεκδικήσουμε, ως Αυτοδιοίκηση, ενωμένοι σαν μια γροθιά.

  Η χώρα χρειάζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα στηρίζεται στη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Μια αναδόμηση από τα πάνω προς τα κάτω, ένα νέο μοντέλο Τοπικής Διακυβέρνησης, με Ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση και ουσιαστική Αποκέντρωση».

  Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός στο μήνυμά του αναφέρει:

  «Στο ξεκίνημά της κάθε νέα χρονιά αναθερμαίνει ελπίδες και προσδοκίες, επαναθέτει στόχους, ενεργοποιεί την διάθεση και την αποφασιστικότητα να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Τις ώρες αυτές που ο παλιός χρόνος δίνει τη σκυτάλη στον καινούργιο, καθίσταται επίκαιρη η διδαχή του Σωκράτη:

  «Το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώσεις όλη την ενέργειά σου όχι στο πως θα πολεμήσεις το παλιό αλλά στην κατασκευή του νέου».

  Related Posts