• ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για περιοχές του Μεξικού

    Αυστηρή ταξιδιωτική οδηγία για περιοχές του Μεξικού λόγω της μεγάλης εγκληματικότητας που παρατηρείται εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κατατάσσοντας τις πολιτείες Κολίμα, Μιτσοακάν, Σιναλόα, Ταμαουλίπας και Γκερέρο στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας με τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

    Στην οδηγία περιλαμβάνεται και η πόλη Ακαπούλκο που κάποτε ήταν γνωστό θέρετρο το οποίο προτιμούσε η ελίτ του Χόλιγουντ. Όμως πλέον στο Ακαπούλκο, που βρίσκεται στην πολιτεία Γκερέρο, καταγράφεται ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά φόνων παγκοσμίως καθώς έχει πέσει θύμα του βίαιου πολέμου μεταξύ αντίπαλων συμμοριών.

    «Ένοπλες οργανώσεις δρουν ανεξάρτητα από την κυβέρνηση σε πολλές περιοχές της Γκερέρο. Τα μέλη των συμμοριών αυτών στήνουν οδοφράγματα και επιτίθενται σε τουρίστες», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ γενικά για το Μεξικό επισημαίνεται ότι  «οι τουρίστες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εξαιτίας της εγκληματικότητας, των βίαιων εγκλημάτων, όπως οι ανθρωποκτονίες, οι απαγωγές, οι ληστείες που είναι ευρέως διαδεδομένα».

    Τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από δέκα πολιτικοί, αξιωματούχοι και υποψήφιοι για διάφορες θέσεις έχουν σκοτωθεί σε πολιτείες όπου αντίπαλες συμμορίες συγκρούονται για τον έλεγχο των δρόμων των ναρκωτικών.

    arrow