• Αντ. Σαμαράς: Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα

    «Την Κυριακή θα είναι μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη λειτουργία της Υπαπαντής στην Καλαμάτα.

    «Σήμερα», πρόσθεσε, «είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη και για τη Μεσσηνία».

     Πρόσφατα ο κ. Σαμαράς είχε βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον πρώην Πρωθυπουργό για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό». Ο κ. Παππάς είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει έγγραφο-κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά, που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο “Μακεδονία” για την ΠΓΔΜ» είχε δηλώσει ο κ. Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση κύκλων του πρώην προέδρου της Ν.Δ.

    Οι κύκλοι του κ. Σαμαρά επεσήμαναν ότι ποτέ η Ελλάδα δεν αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». «Ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν το επικαλέστηκαν αυτό ποτέ! Ο Αντ. Σαμαράς ήταν εκείνος που πρότεινε, επέμεινε και πλήρωσε την άρνησή του να τους δώσουμε τη λέξη “Μακεδονία”», συμπλήρωσαν οι ίδιοι κύκλοι για να καταλήξουν: «Ας μας πουν εκείνοι πόσες φορές οι οργανώσεις και τα στελέχη τους δήλωναν και διαδήλωναν κατά της Ελλάδος για το Σκοπιανό. Και κυρίως με τι ανταλλάγματα».

    arrow